Kate Cann

Kate Cann is geboren in 1954. Ze woont in Twickenham (Engeland) aan de rivier de Theems. Ze is getrouwd en heeft een dochter en een zoon, twee katten en een niet zo heel erg opgevoede beagle die Scully heet. Kate Cann schrijft niet alleen boeken, maar werkt ook als redactrice. Haar hobby’s zijn: hardlopen, wandelen, kletsen en lezen.

Kate Cann was jarenlang redactrice bij een grote uitgeverij. Daar werkte ze vooral aan boeken voor jongeren. De meeste boeken die ze onder ogen kreeg, gingen over verliefdheid, vriendschap, met elkaar naar bed gaan, dat soort dingen. Eerlijk gezegd vond ze de verhalen vaak nogal somber en zwaar op de hand. Steeds meer kreeg ze het gevoel dat ze zelf een boek wilde schrijven over verliefd zijn. Maar dan een realistisch verhaal, over hoe het vóélt als je verliefd bent, en wat er allemaal met je gebeurt. Bovendien wilde ze háár boek, het werden er ten slotte drie, een positieve boodschap meegeven. Verliefd zijn is toch ook geweldig? Kate Cann haalt de inspiratie vooral uit haar eigen herinneringen, hoewel ze soms ook, zoals ze eerlijk opbiecht, gesprekken op straat of in de trein tussen jongeren afluistert.

Klik hier voor het interview met Kate Cann dat in maart 2002 in de allereerste Kluitmankrant is verschenen.Kate Cann schrijft voor jongeren omdat ze dat een interessante doelgroep vindt. Zelf zegt ze daarover: “Als je tussen de dertien en zeventien jaar bent, gebeurt er van alles met je. Je begint door te krijgen wie je bent en wat je wilt, je lichaam verandert, je moet naar school, je bent met je toekomst bezig, je wordt verliefd (soms vaker achter elkaar), je gaat voor het eerst uit, voor het eerst zonder volwassenen op vakantie… Ik kan me nog heel goed herinneren wat ik allemaal voelde en meemaakte in die tijd. En over al die gevoelens en emoties en dingen die je bezig houden in de puberteit, zijn maar weinig boeken geschreven.” Het verhaal over Col en Don is een beetje háár verhaal. Toen ze zeventien was, was ze ook megaverliefd op een jongen, net als Col. En ze maakte met die jongen ongeveer hetzelfde mee als Col. In die tijd schreef ze alles op in een dagboek. En die dagboeken heeft ze gebruikt voor het verhaal. In VERLIEFD leert Col in het zwembad waar ze altijd traint, Don kennen. Don is hartstikke leuk om te zien én hij is lief. Die twee worden verliefd op elkaar. Ze gaan uit, maken plezier, maar dan laat Don langzamerhand merken dat hij verder wil gaan dan zoenen. Hij wil met Col naar bed. Col wordt een beetje onzeker, dat snap je. Eigenlijk wil ze nog helemaal niet met Don naar bed, maar ze is bang dat hij het misschien uitmaakt als ze het niet doet. Kijk, als je verliefd bent, heb je niet alleen vlinders in je buik. Soms voel je je ook heel erg onzeker en weet je niet precies wat je moet doen of wat er van je verwacht wordt. Wat Kate Cann met dit boek, en met haar andere boeken, duidelijk wil maken is dat als je ergens een heldere mening over hebt of als je ergens helemaal achter staat, je daar dan niet vanaf stapt om iemand anders een plezier te doen. Blijf gewoon altijd jezelf! Na VERLIEFD verscheen SAMEN. Dit is van de drie boeken het meest persoonlijke boek. Voor SAMEN heeft Kate Cann namelijk grote delen overgenomen uit haar eigen dagboeken. Col geeft Don in het boek ook een gedicht dat ze zelf destijds heeft geschreven. Het derde boek van de trilogie heet TWIJFELS. Dit gaat over alles wat je voelt als je het hebt uitgemaakt met iemand van wie je misschien nog een beetje houdt. En over de verleiding om het weer opnieuw met elkaar te proberen. Kate Cann weet uit ervaring dat het heel moeilijk, zelfs bijna onmogelijk is om gewoon door te gaan met je leven als het net uit is met je vriend of vriendin. Col probeert het wel. Ze leert een heleboel en wordt daardoor uiteindelijk nóg sterker dan ze al was.

Kate hoopt dat ze af en toe nog eens een berichtje krijgt van haar Nederlandse lezers.

Kate Cann heeft ook een eigen website op www.katecann.com. Daar kun je nog meer informatie over haar lezen. De site is in het Engels, en je e-mail moet ook in het Engels geschreven worden, want Kate spreekt geen Nederlands…

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.