Joyce Hansen

De Amerikaanse schrijfster Joyce Hansen woont in South Carolina met haar man. Ze is geboren op 18 oktober 1942 in de stad New York. Joyce Hansen heeft een opleiding gevolgd voor leerkracht en meer dan twintig jaar lesgegeven op een school in New York. Ondertussen is ze daarmee gestopt, en schrijft ze fulltime. Joyce Hansen schrijft voornamelijk historische boeken.

Haar hobby’s zijn lezen, fotograferen en tuinieren. Ze houdt van planten, bloemen, kunst en muziek. In Nederland is bij Uitgeverij Kluitman tot nu toe één boek van haar uitgegeven: Slaaf. Voor dat boek, (de Amerikaanse titel is The Captive) is ze genomineerd voor de Coretta Scott King Honor Award. Deze prijs is vernoemd naar de weduwe van de vermoorde zwarte leider dominee Martin Luther King en wordt ieder jaar in de Verenigde Staten uitgeloofd aan een zwarte schrijver die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de strijd voor gelijke rechten voor alle mensen. Andere titels van haar zijn: I Thought My Soul Would Rise and Fly. Dit verhaal speelt zich af in 1865 en gaat over een weesmeisje. Which Way Freedom? Ook voor deze titel werd Joyce Hansen genomineerd voor de Coretta Scott King Honor Award. Deze twee boeken zijn (nog) niet in het Nederlands uitgegeven.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.