Debora Zachariasse

Debora Zachariasse is dol op verhalen vertellen. Als kind las ze alles wat los en vast zat. Het mooiste vond ze verhalen waarbij je een beetje in het hoofd van de hoofdpersoon kunt kijken, zodat je meebeleeft wat die denkt en voelt. Ze hield ook erg van sprookjesachtige verhalen. Ze droomde er van om op een dag zelf echt schrijver te worden – of anders een heks die alles weet over geneeskrachtige kruiden en brouwsels.

Voor kruidenheks bestond niet echt een opleiding, maar apotheker kwam in de buurt. Debora werkte jarenlang in dit vak en leerde heel veel mensen hoe ze echte geneesmiddelen moesten bereiden. Alleen was het jammer dat er in de apotheek bijna geen kruiden meer worden gebruikt! Jarenlang schreef ze al haar verhalen op, en toen haar dochters leerden lezen, schreef ze ook verhaaltjes voor hen.

Op een dag stuurde ze er eentje op naar Kluitman, en dat werd haar eerste boek: Geheime Briefjes. Na Geheime Briefjes heeft ze aan een hele serie overMats en Marit Warrel gewerkt. Bij een andere uitgever zijn nog 2 jeugdromans verschenen over Daffodil. Inmiddels wordt haar werk ook vertaald. Debora heeft geen tijd meer voor de apotheek, maar ze heeft nog wel een grote kruidentuin. Ze woont midden in het land tussen de appelbomen, samen met haar man en 2 dochters, een hond, een stel kippen en een zwarte kat.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.