Paardenboeken

Hou je van boeken over paarden? Dan zit je goed op deze pagina! Je vindt hier een overzicht van de mooiste, leukste en spannendste paardenboekenseries van Nederland!

Uitgeverij Kluitman is de bekendste paardenboekenuitgever van Nederland. Wie van paarden en lezen houdt droomt weg bij de verhalen over Manege de Zonnehoeve, Gouden paarden, Droompaarden en nog veel meer.  Op deze pagina vind je inspiratie voor het heerlijkste (paarden)leesvoer!

 

Manege de Zonnehoeve: de gezelligste manege van het land
Op Manege de Zonnehoeve wonen stoere pony’s, pony’s van goud, springpony’s, snelle pony’s en heel veel andere soorten bijzondere pony’s.

> Kijk hier voor een overzicht van alle titels in de serie ‘Manege de Zonnehoeve’.

 

 

Gouden paarden: ontroerende en prachtig geschreven paardenboeken
De verhalen in de serie ‘Gouden paarden’ worden verteld door de paarden zelf! Wat ze beleven is mooi, spannend, heftig en soms een beetje verdrietig, maar altijd meeslepend. Deze paardenverhalen mag je niet missen!

> Kijk hier voor een overzicht van alle titels in de serie ‘Gouden paarden’.

 

 

Droompaarden. Het paard uit de wildernis coverWegdromen met de Droompaarden
Emma koopt graag beeldjes van allerlei paardenrassen. Steeds als ze naar zo’n beeldje kijkt, gebeurt er iets bijzonders: ze komt terecht in de wereld van dat paard, waar ze een geweldig avontuur beleeft!

> Kijk hier voor een overzicht van alle titels in de serie ‘Droompaarden’.

 

 

Evi kan met paarden praten
Evi is bijna altijd bij haar buurvrouw te vinden, want die heeft paarden! Als er een probleem is met een van de paarden, weet Evi al snel wat er aan de hand is. Op de een of andere manier kan zij begrijpen wat de paarden willen zeggen…

> Kijk hier voor een overzicht van alle titels in de serie ‘Evi’.

 

 

Het renpaard dat verdween coverHet renpaard: spannend, avontuurlijk en grappig!
Charlie wil de jaarlijkse paardenrace winnen, want daarbij staat er veel op het spel. Maar waarom wil haar paard niet rennen? En wat als hij op een dag zelfs helemáál verdwenen is?

>> Kijk hier voor de twee boeken in de serie ‘Het renpaard’.

 

 

Manege Appelbloesem
Lena komt zo vaak als ze kan op Manege Appelbloesem. Ze geniet er van het gezelschap van alle paarden en pony’s want dat vindt ze de allerleukste dieren die er bestaan.

>> Kijk hier voor de boeken in de serie ‘manege Appelbloesem’.

 

 

Lees ook deze paardenboeken van Kluitman: