Zilveren Penseel-winnaar Karst-Janneke Rogaar tekent contract voor eigen boek bij uitgeverij Kluitman


Illustrator en auteur Karst-Janneke Rogaar heeft afgelopen week bij uitgeverij Kluitman het contract getekend voor haar boek Keizer Ei.

Afgelopen zomer won Karst-Janneke Rogaar een Zilveren Penseel voor haar illustraties in het boek Vriendschap is alles (geschreven door Stine Jensen). Van Keizer Ei is Karst-Janneke zowel auteur als illustrator.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Toen Karst-Janneke dit geweldige idee bij ons aankaartte, hoefden we niet lang na te denken: dit boek moest er komen! Een fantasierijk verhaal met én over alle woorden met de korte ei: geniaal. Voor zowel jonge lezers als volwassenen zal dit een onvergetelijke leeservaring worden.’

Perfect hulpmiddel
Keizer Ei
is een memorabel avontuur, waarin alle woorden met een ‘ei’ gebruikt worden. Veel kinderen en volwassenen breken hun hoofd over de korte ei en de lange ij: welke gebruik je nou wanneer? Gelukkig is er nu een perfect hulpmiddel. Dit humoristische en fantasierijke verhaal is hét ezelsbruggetje om voor altijd alle twijfel weg te nemen, want alle woorden met de korte ei staan in dit unieke boek, terwijl er niet één ij in voorkomt! Vanaf nu wordt het kiezen tussen de twee simpelweg een ‘eitje’.

Uit het juryrapport over Vriendschap is alles:
‘Filosoferen met kinderen, het is al vaak geprobeerd maar zelden zo goed uitgewerkt als in Vriendschap is alles. Voor een belangrijk deel is dat te danken aan de illustraties van Karst-Janneke Rogaar. De figuren die zij tekende, zijn stuk voor stuk overtuigende persoonlijkheden, treffend en karakteristiek getroffen. Hedendaags, overdreven soms, maar met grote zeggingskracht.’

Keizer Ei verschijnt in april 2020 bij uitgeverij Kluitman.

>Kijk hier voor meer informatie over Keizer Ei