Voetbalpersonality Rocky Hehakaija ere-jurylid bij schrijfwedstrijd uitgeverij Kluitman


Uitgeverij Kluitman onthult met trots dat de mysteryguest die plaatsneemt als jurylid voor de Kluitman schrijfwedstrijd niemand minder is dan de internationaal bekende powervrouw en voetbalheld Rocky Hehakaija.

SCHRIJFWEDSTRIJD
Afgelopen december maakte Kluitman bekend dat er in samenwerking met voetbalmagazine GOAL! een schrijfwedstrijd zou worden georganiseerd om een auteur te vinden voor een nieuwe serie voetbalboeken voor meiden vanaf 9 jaar. Naast Kluitman en GOAL! neemt er ook een mysteryguest in de jury plaats. Dit jurylid is niemand minder dan Rocky Hehakaija.

ROLMODEL
Rocky is om vele redenen geknipt voor deze rol. Zo is ze bekend in de internationale straatvoetbalwereld, waar zij het enige vrouwelijke lid was van het befaamde team Street Legends, en heeft ze als vrouw keihard geknokt om het te maken in een mannenwereld. Inmiddels is ze de allereerste vrouw die in de game EA SPORTS FIFA 20 vereeuwigd is en het is te danken aan onder anderen talentvolle spelers zoals zij, dat het vrouwenvoetbal heeft kunnen uitgroeien tot wat het nu is. Ze is een inspirerende vrouw en een rolmodel voor alle jonge meiden die grote voetbaldromen hebben. Net als uitgeverij Kluitman wil zij bovendien de boodschap uitdragen dat meisjes alles kunnen doen wat ze willen!  

OVER ROCKY 
Op 18-jarige leeftijd schopte Rocky het tot het team van Jong Oranje en niets leek een succesvolle voetbalcarrière in de weg te staan. Nadat ze door een ernstige knieblessure noodgedwongen een punt achter haar carrière moest zetten, heeft ze, samen met Philip Veldhuis, de stichting Favela Street opgericht.

Met de stichting legt Rocky contact met jongeren door middel van voetbal. Daarnaast is ze een veelgevraagd spreker voor onderwerpen als de kracht van sport, gendergelijkheid en hoe je omgaat met tegenslagen.

Fleur van der Sluis is de winnaar van de schrijfwedstrijd. Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier voor meer informatie over de schrijfwedstrijd.