Uitgeverij Kluitman start met nieuwe horror boekenserie (10+): Horrorland


Deze zomer verschijnen bij uitgeverij Kluitman de eerste twee titels van een nieuwe serie met horrorverhalen voor 10+. Het poppenhuis is het eerste boek in de gloednieuwe Kluitman-serie ‘Horrorland’. Na het jarenlange succes van onder andere de Kippenvel-serie (meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht in Nederland) is het weer tijd om flink te gaan griezelen. Lezers vanaf tien jaar zitten op het puntje van hun stoel met deze boeken, geschreven door de horrormaster K.R. Alexander. Kluitman kocht de rechten via Scholastic, die ook de oorspronkelijke uitgever is van ‘Goosebumps’ (Kippenvel).

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘We merkten dat er steeds meer en vaker vraag kwam naar nieuwe spannende horrorboeken. We zijn op zoek gegaan naar de beste titels voor een nieuwe horrorserie. In de zomerbrochure van Kluitman worden de eerste toptitels in deze serie, ‘Horrorland’, gepresenteerd. Het Poppenhuis zal als eerste titel, eind juni, verschijnen.’

HET POPPENHUIS
Josie verhuist samen met haar moeder en zusje Annie naar haar oma, die aan de rand van een bos woont. Het is er leuk, maar oma Jeannie houdt er wel een paar rare regels op na. Laat nooit de ramen openstaan als het donker is. Neem geen poppen mee het huis in. En ga nooit, maar dan ook echt nooit, naar het huis in het bos. Al snel raakt Josie bevriend met het populairste meisje uit de klas, Vanessa. Maar wat als zij precies in dat ene huis in het bos blijkt te wonen? Wat volgt, is een bloedstollend verhaal over zwarte magie, vriendschap en heel wat spookachtige poppen. 

K.R. ALEXANDER
K.R. Alexander is het pseudoniem van fantasyschrijver Alex R. Kahler. Onder de naam K.R. Alexander schrijft hij spookachtige horrorverhalen, bestemd voor jonge lezers die op zoek zijn naar enge en spannende verhalen. The Collector (de Engelse editie van Het poppenhuis) heeft in 2019 de Ohio Buckeye Children’s & Teens book Award gewonnen.

Het poppenhuis is vertaald door Linda Broeder en verschijnt eind juni bij uitgeverij Kluitman. 

€ 14,99 | ca. 224 pagina's | gebonden | isbn 978 90 206 2381 9