Succes van de Kluitman-novelles: meer dan 50.000 exemplaren verkocht


Een aantal jaren geleden startte uitgeverij Kluitman met een reeks boeken die expliciet gericht zijn op het leesplezier van jongeren: de Kluitman-novelles.

Uitgever Mariska Budding: ‘Jongeren moeten al zo veel, en als ze dan lezen, grijpen ze het liefst naar een dun boek (zoals de boekenweekgeschenken). Daarom hebben wij deze lijn met novelles opgezet. Hiermee proberen we het lezen te stimuleren en jongeren te verleiden tot het lezen van meer boeken. Niet te dik, wél een boeiend verhaal. We koppelen hier bevlogen auteurs aan die voor jongeren ook echt een gezicht en een inspiratie kunnen zijn. Vanuit het onderwijs, maar eveneens van de jongeren zelf krijgen we enthousiaste reacties. Een van de novelles, Gegijzeld van Chinouk Thijssen, staat op de shortlist van de Prijs van de Jonge Jury, die vandaag wordt uitgereikt.’

Gevestigde auteurs
Inmiddels zijn er 17 novelles verschenen van verschillende auteurs en meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Er werkten verschillende gevestigde auteurs aan de novellelijn mee, onder wie Marion Pauw, Chinouk Thijssen, Natasza Tardio, Stine Jensen, Juultje van den Nieuwenhof, Marlies Slegers en vele anderen. Volgend jaar sluiten er een aantal verrassende nieuwe auteurs aan. Elke aanbieding proberen we nieuwe novelles te brengen. Auteurs kunnen schrijven in het genre dat het best aansluit bij hun werk, als het maar interessant is voor de doelgroep.

In juni verschijnen deze twee nieuwe novelles:
- Verraderlijk patroon van Marlen Visser I isbn 9789020696578 I € 9,95
- De babysitter van Annette van ’t Hull I isbn 9789020696578 I € 9,95

>> Kijk hier voor een overzicht van alle Kluitman-novelles.