Stine Jensens boek 'Alles wat was' (over afscheid) verschijnt in januari


Alles wat was (9+), het nieuwe boek van Stine Jensen, gaat over afscheid. Afscheid nemen van een persoon, een dier, een plek, een situatie… Alle kinderen krijgen er weleens mee te maken.

Aan de hand van herkenbare situaties, waargebeurde anekdotes en filosofische wijsheden geeft Stine kinderen inzichten en tips om met verlies of verandering om te gaan.

ALLES WAT WAS
Alles wat was is een uniek handboek dat kinderen bewust maakt van hun eigen gevoelens en hen stimuleert om over die gevoelens na te denken. Daarnaast biedt het een mooi handvat om met elkaar te praten over verdriet, verandering, troost en alles wat er bij een afscheid komt kijken. Afscheid nemen kan zwaar en moeilijk zijn, maar ook mooi. Want als je ergens afscheid van neemt, komt er ook weer ruimte voor iets nieuws.

ALLES WAT IK VOEL
Eerder verscheen Alles wat ik voel. Het grote emotieboek, waarin emoties zoals blijheid, jaloezie, verliefdheid, verdriet en andere grote emoties besproken worden. Het boek maakt kinderen bewust van hun eigen gevoelens en stimuleert hen over die gevoelens na te denken. Tevens biedt het ouders en leerkrachten een handvat om allerlei emoties bespreekbaar te maken. Van het grote emotieboek zijn inmiddels circa 12.000 exemplaren verkocht.

STINE JENSEN
Stine Jensen is een bekende filosoof, schrijver en programmamaker. Ze schreef diverse toegankelijke jeugdboeken over filosofische onderwerpen. Alles wat ik voel stond wekenlang in de bestsellerlijst en Lieve Stine, weet jij het? won een Zilveren Griffel.

MARIJKE KLOMPMAKER
Marijke Klompmaker heeft al tientallen boeken en tijdschriften geïllustreerd, voor zowel kinderen als volwassenen. Voor Kluitman illustreerde zij eerder Alles wat ik voel. Het grote emotieboek en de serie De geesten van Krakelia.

Alles wat was | Stine Jensen | € 18,99 | 128 pagina’s | verschijnt in januari 2020 | Kluitman | 978 90 206 2243 0

> Kijk hier voor meer informatie over Alles wat was.