Stine Jensen schrijft jeugdnovelle (12+) voor Kluitman


Alkmaar – In het najaar verschijnt bij uitgeverij Kluitman de eerste jeugdroman van Stine Jensen. De verleiding is een boeiend verhaal met thema’s die jongeren bezighouden, zoals verslaving, vriendschap, geheimen en verliefdheid.

Vorig jaar is Kluitman begonnen met het uitgeven van novelles voor jongeren (12+ en 14+). Het zijn mooie gebonden, spannende boeken, met een verkoopprijs van onder de € 10,-.  Hiermee probeert de uitgeverij het lezen te stimuleren en jongeren te verleiden tot het lezen van meer boeken. Niet te dik, wél boeiend. Uitgeverij Kluitman koppelt bekende autuers aan deze novellelijn, die voor jongeren een inspiratie kunnen zijn.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: 'Stine Jensen vertelt met De verleiding een mooi hedendaags verhaal over een aantal jongeren die worstelen met zichzelf en de wereld om zich heen. Het is haar eerste jeugdroman en nog wel een novelle. Een boeiend verhaal vertellen in minder dan 100 pagina’s, dat is met dit boek helemaal geslaagd!'    

INHOUD
Noor is totaal verslaafd aan haar telefoon. Terwijl ze op Instagram ziet hoe haar vriendinnen naar de meest exotische oorden vliegen, moet zij van haar moeder naar een afkickkamp in Ommen. Tot haar grote schrik moet ze haar telefoon voor een week inleveren en de natuur in. Tijdens deze week ontmoet ze Rowan, een jongen van haar leeftijd die kampt met een zware gameverslaving. Ze krijgen een bijzondere band en alles lijkt op een romantisch avontuur uit te draaien, tot hun verblijf plotseling een andere wending neemt. Samen komen ze erachter dat de leider van het kamp ze niet van hun verslaving probeert af te helpen, maar hele andere plannen heeft…

STINE JENSEN
Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker. Stine Jensens filosofische kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel en Alles wat ik voel. Het grote emotieboek stond wekenlang bovenaan op de Kinderboeken bestsellerlijst.