Stine Jensen en Marijke Klompmaker tekenen voor filosofisch troostboek bij Kluitman


Stine Jensen en Marijke Klompmaker (o.a. Alles wat ik voel en Alles wat was) werken samen aan een prachtig cadeauboek, Troostfilosofie (alle leeftijden), dat in oktober bij uitgeverij Kluitman zal verschijnen. Een luxe, full colour, gebonden editie in een slipcase. Als troost én ter inspiratie.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Aan het begin van de lockdown kwam illustrator Marijke Klompmaker met het idee om iets doen voor kinderen en ouders die opeens geconfronteerd werden met een nieuwe thuissituatie. Iets wat zou inspireren én troosten. Alles was opeens anders. Hoe ga je daarmee om, hoe ervaar je dat, wat doet het met je, wat voel je? We plaatsten twee weken lang elke dag een prachtige illustratie en een filosofische vraag en reflectie van Stine Jensen.

Onder het mom dat wie niet veel naar buiten kan, naar binnen kan keren om daar de buitenwereld te bekijken, gaven we tijdelijk online voor elke dag een filosofische overpeinzing voor hoofd en hart.

Er kwamen zo veel mooie reacties op dit initiatief, dat we besloten om er een cadeauboek van te maken, met ‘troostfilosofie’, zodat je elke dag of op momenten dat jij het nodig hebt een vraag zou kunnen uitkiezen.’

TROOSTFILOSOFIE
Troostfilosofie – Voor elke dag een inspirerende filosofische gedachte bestaat uit prachtige illustraties, vragen en filosofische overpeinzingen om elkaar te helpen en te troosten en te praten over wat je bezighoudt.

Stine Jensen en Marijke Klompmaker werkten eerder samen aan Alles wat ik voel. Het grote emotieboek (ruim 13.000 exemplaren verkocht) en Alles wat was. Hoe ga je om met afscheid? (ruim 10.000 exemplaren verkocht).

STINE JENSEN is filosoof, schrijver en programmamaker. Haar eerste filosofische kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel, Vriendschap is alles met een Zilveren Penseel, Alles wat ik voel stond wekenlang bovenaan op de Kinderboeken bestsellerlijst en Alles wat was werd getipt door het DWDD Boekenpanel.

MARIJKE KLOMPMAKER heeft al tientallen boeken en tijdschriften geïllustreerd in Nederland en België. Ze tekent voor zowel kinderen als volwassenen. Het leukste aan illustreren vindt zij: de lezer verrassen, een nét iets andere invalshoek kiezen; als het kan met een beetje humor en de fantasie die zij in illustraties voor kinderen kwijt kan. Voor Kluitman illustreerde zij eerder o.a. Alles wat was, Alles wat ik voel en Een box vol emoties.

Troostfilosofie. Voor elke dag een inspirerende filosofische gedachte verschijnt in oktober 2020 bij uitgeverij Kluitman