Spectaculair kinderboek over mooi en lelijk van filosoof Stine Jensen verschijnt in oktober bij Kluitman


Begin oktober verschijnt er van Nederlands populairste filosoof Stine Jensen een nieuw kinderboek bij uitgeverij Kluitman. Het grote boek van mooi en lelijk laat kinderen nadenken over de manier waarop we naar de dingen om ons heen kijken. De vormgeving en illustraties van Marlies Visser maken van het boek een ware visuele belevenis.

Waarom vinden we iets mooi of juist lelijk? Vinden we allemaal hetzelfde mooi of is het echt zo dat smaken verschillen? Hoe kom je eigenlijk aan je smaak? Is lelijk het tegenovergestelde van mooi? In dit boek vraagt filosoof Stine Jensen aan 11 mensen met verschillende beroepen welke rol mooi en lelijk spelen in hun vak. Ook vraagt ze aan kinderen wat zij nou mooi of lelijk vinden. Aan de hand hiervan duikt Stine op een speelse en voor kinderen begrijpelijke manier in de filosofie van mooi en lelijk, de esthetica.

STINE JENSEN
Stine Jensen is geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Ze is filosoof, schrijver en programmamaker. Voor en met kinderen schrijft ze boeken over zaken als gevoelens, opvoeden, identiteit en geluk. Ook schrijft ze inspirerende boeken voor volwassenen. Stine Jensens filosofische kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel en Alles wat ik voel stond wekenlang bovenaan op de Kinderboekenbestsellerlijst. Stine is in 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

MARLIES VISSER
Marlies Visser is grafisch ontwerper, artdirector, curator en illustrator. Ze studeerde grafische ontwerp en illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar werk kent vele vormen: ze ontwierp covers voor boeken en muziek, en ze schreef kinder- en informatieve boeken, die ze zelf illustreerde. Haar prachtige (stempel) stijl is heel herkenbaar. Om de zichtbaarheid van illustratoren te vergroten heeft Marlies de Illustratie Biënnale opgericht. Ze is co-auteur van het filosofisch bordspel Nomizo én ze werkte mee aan een internationaal kunst- en designproject in India.

Klik hier voor meer informatie over Het grote boek van mooi en lelijk