Schrijver/journalist Marieke Poelmann tekent boekcontract bij Kluitman


ALKMAAR – Schrijver en journalist Marieke Poelmann (Alles om jullie heen is er nog. Het verhaal van een nabestaande) heeft zojuist bij uitgeverij Kluitman het contract getekend voor haar eerste kinderboek. Ava en het gesponnen poezenweb is het eerste deel van een serie voor 10+.


Kluitman-uitgever Mariska Budding: 'Na het verhaalidee en een paar pagina’s van het manuscript te hebben gelezen, was ik betoverd door de schrijfstijl en de fantasie van Marieke. Ik wilde heel graag verder lezen en meer over het avontuur te weten te komen. Gelukkig gaat dat gebeuren en hebben we vandaag het contract getekend. Een mooie aanwinst voor uitgeverij Kluitman.'

INHOUD
Heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat katten de allerpopulairste dieren op internet zijn? En waarom gaan ze eigenlijk altijd bovenop je toetsenbord zitten? Ava (11) is gek op poezen en is altijd online. Er is op internet geen kattenfilmpje te vinden dat ze niet heeft gezien. Ava heeft alles geprobeerd om haar ouders ervan te overtuigen een kat in huis te nemen. Toch vindt haar moeder haar eigen allergie belangrijker dan Ava’s poezenliefde.

Daarom leest Ava elke woensdagmiddag voor aan katten in het asiel. Ze vertelt de poezen alle heldhaftige tijgerverhalen en muizige minisprookjes die ze online kan vinden. Steeds als ze even niet kijkt, klimt eigenwijze kater Scratch op haar toetsenbord. En waarom ziet ze toch steeds pootafdrukken op het scherm van haar smartphone?

Ava wil weten hoe het zit. Ze vergeet met opzet haar laptop en laat 'm een nacht achter in het asiel. Thuis kijkt ze mee met wat er gebeurt. Ze gelooft haar eigen ogen niet: één pootafdruk op een willekeurig scherm is genoeg om elke kat toegang te geven tot het gesponnen poezenweb. Ava ontdekt dat het internet niet door mensen, maar door katten is uitgevonden.

Onder leiding van Scratch werken de asielpoezen samen met katten over de hele wereld. Ava besluit de poezen te helpen met hun geheime missie: katten de meest populaire dieren van het internet maken, zodat uiteindelijk elke asielpoes ter wereld een eigen mens krijgt.

Ava en het gesponnen poezenweb zal in 2020 verschijnen bij Uitgeverij Kluitman.