Populaire YA-auteur Annette van ’t Hull tekent contract voor spannende Kluitman-novelle (13+)


Auteur Annette van ’t Hull heeft getekend voor een boek in de populaire Kluitman-novellereeks. In 2020  verscheen haar indrukwekkende jeugddebuut Jaloers bij uitgeverij Kluitman.

De babysitter is de 17de titel in de lijn met mooie, spannende, niet te dikke en betaalbare boeken voor jongeren, uitgegeven door Kluitman. Dat deze novelles populair zijn bij de doelgroep en leerkrachten is duidelijk, want inmiddels zijn er van de novelles meer dan 45.000 exemplaren verkocht.

DE BABYSITTER
Jelena is supertrots op haar nieuwe baantje, dat ze helemaal zelf geregeld heeft. Ze gaat oppassen op peuter Maeve. Tijdens haar eerste oppasavond krijgt ze een appje van haar crush Jordy: of ze met hem en zijn vrienden komt chillen op een strandje bij de rivier. Jelena baalt dat hij dat uitgerekend vanavond vraagt. Dit is haar grote kans om Jordy’s nieuwe vriendin te worden, maar ze kan Maeve toch niet alleen thuis laten? Dan bedenkt ze dat ze Maeve gewoon mee kan nemen.
Eenmaal op het strandje loopt het helemaal uit de hand. De ex van Jordy is er, en Jordy en zijn vrienden krijgen ruzie met een andere groep jongeren. Jelena probeert de situatie te ontvluchten, maar het is al te laat. Als Maeve en zij erbij betrokken raken, realiseert ze zich dat ze iets heel doms heeft gedaan. Hoe gaat ze zich hier ooit nog uit redden?

ANNETTE VAN ’T HULL
Nog geen jaar nadat Annette van ’t Hull op haar zeventiende thuis een computer kreeg, schreef ze haar eerste boek. Daarna heeft de liefde voor schrijven haar niet meer losgelaten. Zelf zegt ze dat ze het puzzelen met woorden om een verhaal zo veel mogelijk impact te geven het meest fascinerende van schrijven vindt. Annette deed mee aan een groot aantal schrijfwedstrijden en viel regelmatig in de prijzen. Voor het debuut in het literaire tijdschrift Extaze won ze de Nieuw Proza Prijs. Haar jeugddebuut Jaloers verscheen in 2020 en werd enthousiast ontvangen door lezers en recensenten.