Opsporingsdeskundige Marcel van de Ven (van o.a. 'Hunted') tekent voor jeugdboek bij Kluitman


Marcel van de Ven heeft getekend voor een jeugdboek bij uitgeverij Kluitman. Bij het grote publiek is Marcel bekend van tv-programma’s als ‘Hunted’, ‘Ontvoerd’ en ‘Op de vlucht’. Zijn jeugddebuut Onder de radar verschijnt dit najaar. Onder de radar is bedoeld voor jeugd van 11 jaar en ouder.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Marcel zit vol spannende verhaal-ideeën, die heel interessant zijn voor jongeren én volwassenen. Welke sporen laat je na, en is het echt mogelijk om onder de radar te blijven en hoe moeilijk is dat eigenlijk? In dit boek zullen een aantal meeslepende verhaallijnen lopen die de lezer mee op pad nemen, en waarbij Marcel steeds zal toelichten welke invloed bepaalde keuzes en handelingen hebben en waarom. Het boek zal ook belangrijke thema’s bevatten die jongeren bezighouden, zoals groepsdruk en pesten. Het belooft een fascinerend leesavontuur te worden.’

Zo lang mogelijk onder de radar blijven
Kajsa is nieuw op school en heeft nog maar weinig vrienden. Een gemene prank van een groep populaire klasgenoten zet haar leven zo op z’n kop dat ze in paniek vlucht. Ze probeert zo lang mogelijk onder de radar te blijven, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Zeker wanneer Alex haar op het spoor komt…

Overlevingsgids voor jongeren
Naast een spannend verhaal is Onder de radar een overlevingsgids voor jongeren: hoe moet je omgaan met groepsdruk? Wat is sexting? En wat moet je doen als je een geheim hebt dat gevaarlijk wordt? Marcel van de Ven, bekend van o.a. het tv-programma ‘Hunted’, verwerkte zijn ervaringen als recherche- en politiedeskundige in een spannende mix van fictie en non-fictie.

Marcel van de Ven
Marcel is ruim tien jaar onderdeel geweest van de Unit Specialistische Operaties (USO) van de landelijke eenheid, waarbij hij wereldwijd geheime, zeer risicovolle undercoveroperaties uitvoerde. Deze operaties maakten deel uit van onderzoeken in de strijd tegen zwaar georganiseerde criminaliteit en terreur. 

Vervolgens was Marcel leidinggevende van diverse specialistische rechercheafdelingen, zoals het observatieteam, forensische opsporing en zedenzaken. Tevens was hij onderhandelaar bij gijzelingen, afpersingen en ontvoeringen. Marcel heeft gewerkt aan diverse spraakmakende rechercheonderzoeken op het gebied van liquidaties en ontvoeringen, alle gerelateerd aan de zwaar georganiseerde misdaad. In juli 2020 zal de biografie De Kooi van Marcel verschijnen.

Onder de radar (11+) verschijnt najaar 2020 bij uitgeverij Kluitman.

Foto: Nico Kroon