De mooiste oorlogsboeken tijdelijk voor €10,-


2020 staat in het teken van 75 jaar bevrijding. Maak daarom gebruik van deze fantastische actie: 6 van de mooiste Kluitman-oorlogsboeken zijn tussen 26 februari en 26 mei 2020 voor slechts €10,- verkrijgbaar. 

 

Geheim verzet van B. Dubbelboer

Geheim verzet speelt zich af in 1940. De vrienden Wim en Geert wonen vlakbij de Duitse grens en vangen een gesprek op tussen twee Duitse soldaten: het lijkt erop dat Nederland de volgende dag binnengevallen zal worden. De jongens geloven het niet, maar besluiten toch hun ouders te waarschuwen. De volgende dag is het oorlog. 

Wim en Geert doen er alles aan om het de Duitsers zo moeilijk mogelijk te maken. Samen met ander verzetstrijders verdedigen zij hun dorp, vrienden en familie. Maar wie kan je eigenlijk vertrouwen in een tijd waarin verraad zo'n grote rol speelt?

>Kijk hier voor meer informatie en om Geheim verzet te bestellen.

 

De jongen die tien concentratiekampen overleefde van Alan Gratz

Deze bestseller van Alan Gratz vertelt het waargebeurde verhaal van Yanek, een Joods jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog in Polen. Wanneer de nazi's de jacht op de joden openen in het land, verandert zijn vertrouwde leventje in een nachtmerrie die helaas werkelijkheid is. Hij wordt van het ene concentratiekamp in het andere geplaatst, uitgehongerd, gemarteld en uitgebuit en kijkt de dood keer op keer in de ogen. Het is een wonder hoe Yanek, of volgens de tatoeage op zijn arm PRISONER B-3087, de Tweede Wereldoorlog uiteindelijk overleeft.

Maar waar je je als lezer misschien nog wel het meest over verbaast is de kracht van een jongen om te overleven. Hoe lukt het Yanek om zijn hoop niet te verliezen en vooral, om niet te vergeten wie hij werkelijk is?

>Kijk hier voor meer informatie en om De jongen die tien concentratiekampen overleefde te bestellen.

 

Projekt 1065 van Alan Gratz

In Projekt 1065 is de Tweede Wereldoorlog in volle gang. Ierse Michael O'Shaunessy woont met zijn ouders in Berlijn. Net als de andere jongens in zijn klas is hij aangesloten bij de Hitlerjugend. Maar Michael heeft een groot geheim. Hij en zijn ouders zijn spionnen voor Ierland. Als een van de jongens uit zijn groep Michael in vertrouwen neemt over 'Projekt 1065', een geheime nazi-missie die de hele loop van de oorlog kan beïnvloeden, doet Michael er alles aan om nog dieper tot de Hitlerjugend door te dringen. De risico's worden steeds groer en brengen uiteindelijk alles wat hem lief is in gevaar. Zelfs zijn eigen leven...

>Kijk hier voor meer informatie en om Projekt 1065 te bestellen.

 

Vluchteling van Alan Gratz

Josef is als Joodse jongen niet langer veilig in het Duitsland van de jaren dertig. Samen met zijn familie vertrekt hij per schip naar de andere kant van de wereld. Isabel leeft in 1994 in het zeer onrustige Cuba. Haar familie en zij hopen veiligheid en vrijheid te vinden in Amerika, waar ze op een vlot naartoe varen. Mahmoud komt uit Syrië, waar in 2015 geweld en oorlog het land verwoesten. Genoeg reden om aan de lange en gevaarlijke reis richting Europa te beginnen. 

Vluchteling beschrijft de levens van Josef, Isabel en Mahmoud. Zij zijn door tijd en ruimte gescheiden, maar hebben desondanks veel met elkaar gemeen. Alle drie laten ze noodgedwongen alles wat vertrouwd is achter in hun zoektocht naar een betere toekomst.

>Kijk hier voor meer informatie en om Vluchteling te bestellen.

 

Erecode van Alan Gratz

Is Kamrans broer een dappere soldaat of een gewelddadige terrorist? Een sterke broederband wordt op de proef gesteld in Alan Gratz' Erecode. Kamran Smiths moeder is afkomstig uit Iran, maar zelf voelt hij zich volledig Amerikaans. Hij heeft alles voor elkaar: hij is de ster van het rugbyteam, date het populairste meisje van zijn school en kan niet wachten om zich net als zijn oudere broer Darius in te schrijven voor het leger.

Maar dan wordt Darius er op de nationale televisie van beschuldigd een terrorist te zijn. Hij is gefilmd terwijl hij dreigementen tegen zijn thuisland uit en suggereert dat er een dodelijke terroristische aanslag op komst is. Iedereen keert zich ineens tegen Kamran en zijn familie en hij weet zelf ook niet wat hij moet geloven. Kamran is vastbesloten om achter de waarheid te komen, maar is hij daar wel tegen bestand? En hoever is hij bereid daarvoor te gaan?

>Kijk hier voor meer informatie en om Erecode te bestellen.

 

D-Day van Alan Gratz

6 juni 1944, D-Day. De 16-jarige Dee Carpenter, een jonge Amerikaanse soldaat, zit in een boot richting de Franse kust. Dit is de dag waarop alles zal veranderen. Dee is doodsbang dat hij het niet zal overleven. Daarin is hij niet de enige. Achter de vijandelijke linies in Frankrijk werkt een meisje genaamd Samira als spion. Samira probeert het Duitse leger te saboteren én haar moeder te vinden, die door de Duitsers is meegenomen. Tegelijkertijd springt James ­McKay, die doorgaans als middelmatig wordt gezien, met een para­chute uit een vliegtuig. En Hospik Henry Allen rent tussen kogels en bommen door om gewonde soldaten te helpen.

In een adembenemende race tegen de klok moeten deze personages vechten voor hun leven. Maar de Duitsers liggen op de loer en er schuilt gevaar om elke hoek. Zal het ze lukken om Europa te bevrijden?

>Kijk hier voor meer informatie en om D-Day te bestellen.