Ontdek samen met Ava hoe katten de populairste dieren van het internet werden in Ava en het gesponnen poezenweb


ALKMAAR – In juni verschijnt bij uitgeverij Kluitman Ava en het gesponnen poezenweb, geschreven door Marieke Poelmann. Waarom zijn katten de populairste dieren van het internet? Samen met Ava ontdek je hun geheim! Een geweldig avontuur met veel hilarisch herkenbaar kattengedrag, voor kinderen vanaf 9 jaar.  

AVA EN HET GESPONNEN POEZENWEB
Ava is helemaal gek op katten. Het allerliefst zou ze er zelf een willen hebben, maar haar moeder is allergisch. Onderweg naar school komt ze een bijzondere rode kater tegen en Ava voelt direct een band met hem. Ze noemt hem Scratch. Als hij naar het asiel wordt gebracht, is Ava daar niet meer weg te slaan. Ava ontdekt echter al gauw dat de dieren groot gevaar lopen in het asiel en dat ze nog veel slimmer zijn dan ze al dacht! Scratch laat Ava zien dat katten zelf verantwoordelijk zijn voor hun populariteit op het internet. Zal Ava er samen met Scratch en het Gesponnen Poezenweb in slagen om de asielkatten te redden?

MARIEKE POELMANN
Naast schrijver is Marieke Poelmann freelance journalist en natuurlijk fulltime kattenliefhebber. Haar eerste boek Alles om jullie heen is er nog gaat over het verlies van haar ouders bij de vliegramp in Tripoli. Tijdens het schrijven van Ava en het gesponnen poezenweb week haar eigen kat Lola geen moment van haar zijde!

SOPHIE PLUIM
Sophie Pluim is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en heeft inmiddels van haar passie haar beroep gemaakt. Ze illustreert voor uitgeverijen, maar doet ook particuliere projecten. Ze vindt veel inspiratie in de natuur, geschiedenis, ornamentiek en folklore.

> Kijk hier voor alle informatie over Ava en het gesponnen poezenweb.