Nieuw, indrukwekkend oorlogsverhaal van bestsellerauteur Alan Gratz verschijnt in januari


Van Alan Gratz, auteur van onder andere De jongen de tien concentratiekampen overleefde, verschijnt eind januari een nieuw en indrukwekkend oorlogsverhaal. De laatste granaat (12+) speelt zich af in Japan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Hideki woont met zijn ouders op het Japanse eiland Okinawa. Als de Tweede Wereldoorlog het eiland bereikt, moet Hideki meevechten in het Japanse leger. Hij krijgt twee granaten: één om zo veel mogelijk Amerikaanse soldaten mee te doden en één om daarna zichzelf mee te doden.

Ray is net begonnen bij de Amerikaanse marine en wordt naar Okinawa gestuurd. Hij weet niet wat hij moet verwachten en of hij het zal overleven. Midden in het gevecht komen de jongens elkaar tegen. Deze ontmoeting en de keuzes die ze daarna maken, zullen alles voorgoed veranderen.

ALAN GRATZ
Alan Gratz is de auteur van verschillende YA-boeken, waaronder De jongen die tien concentratiekampen overleefde, D-day en 9/11. Zijn boeken zijn populair bij tieners en volwassenen. Alan woont met zijn vrouw en dochter in North Carolina. Van De jongen die tien concentratiekampen overleefde zijn inmiddels meer dan 22.000 exemplaren verkocht.

>Kijk hier voor meer informatie over De laatste granaat en om dit boek alvast te bestellen.
>Kijk hier voor een overzicht van alle boeken van Alan Gratz.