Nieuw deel in spannende Blockbusters-serie verschijnt in april


In het nieuwe deel van de spannende jeugdboekenserie ‘Blockbusters’ (10+) van kinderboekenschrijver Manon Berns staat het werk van de mysterieuze streetartist Banksy centraal.

In Banksy ontmaskerd proberen de Blockbusters de identiteit van de kunstenaar te achterhalen. De Blockbusters-serie bevat spannende én leerzame boeken voor jongens en meiden.

Pers over de Blockbusters-serie:

‘Dan Brown voor de jeugd’ – De Telegraaf

‘Van begin tot eind één groot avontuur waarbij we onderweg ook nog wat opsteken over de kunstenaar en de kunstwereld. Ik geniet zo van deze verhalen!’ – Biebmiepje

‘Zo spannend kan één kunstwerk zijn!’ – Taco Dibbits, directeur Rijksmuseum over De ondergrondse Rembrandt

BANKSY ONTMASKERD
Storm en zijn beste vrienden Jimi, Juul en Lara vormen samen de Blockbusters: een geheime club die altijd op ontdekking is. Storms moeder is restaurator van schilderijen en in ‘de bunker’, haar werkplaats aan huis, onderzoekt ze wereldberoemde meesterwerken. Nu werkt ze aan een bijzonder kunstwerk: een muurschildering van Banksy. De complete muur is naar haar werkplaats gebracht en de schildering moet daarna voor veel geld verkocht worden. De Blockbusters vinden dit maar raar. Banksy maakt zijn streetart niet voor niets op straat. Weet hij hier wel van? Storm en zijn vrienden besluiten om hem te waarschuwen, maar niemand weet wie de mysterieuze kunstenaar is. Ze bedenken een plan om hem te vinden en moeten daarvoor ook een kunstwerk op straat achterlaten. Lukt het hun om hem te ontmaskeren voor ze zelf betrapt worden?

MANON BERNS
Of Manon Berns nu voor een museum, haar eigen galerie, een kunstverzamelaar of de krant werkt, in haar baan draait het altijd om kunst. Hoe kunnen kinderen kunst nou saai vinden, vraagt ze zich af. Kunst is soms grappig, raar, spannend, anders of niet te begrijpen, maar saai? Om dat te laten zien besloot ze de Blockbusters-serie te schrijven, met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol.


>> Kijk hier voor meer informatie over Banksy ontmaskerd