Nieuw boek van prijswinnaar Karst-Janneke Rogaar over alle gangbare ch-woorden


Na het succes van Keizer Ei en Au! verschijnt van auteur en illustrator Karst-Janneke Rogaar De alchemist op de richel. Een gloednieuw en knotsgek verhaal, waarin de spelling van de ch-woorden centraal staat. Het boek verschijnt eind juni bij uitgeverij Kluitman.

Eerder bracht Karst-Janneke het bekroonde Keizer Ei, en Au! uit, waarin respectievelijk alle ei- en au-woorden voorkomen. De Griffeljury schreef over Keizer Ei: ‘Eigenzinnig, feilloos, geinig, verleidelijk en vooral keihard onderscheidend. Rogaar hoort thuis in het rijtje van Neerlands grootste taalkunstenaars.’ Alle drie de boeken zijn door Karst-Janneke bedacht, geschreven én geïllustreerd.

DE ALCHEMIST OP DE RICHEL
Wanneer schrijf je een woord met ch en wanneer met een g? Aan de hand van een chaotisch, maar hartstochtelijk liefdesverhaal tussen een monarch en een beruchte oligarch neemt Karst-Janneke de lezer mee langs alle gangbare ch-woorden. Met ook een rol voor een psychiater met een Mechelse herder, een nicht uit Kazachstan en natuurlijk de alchemist op de richel.

KARST-JANNEKE ROGAAR
Karst-Janneke Rogaar heeft als illustrator al aan zeer uiteenlopende projecten gewerkt en vele prijzen gewonnen. Ze illustreerde het met een Gouden Griffel en de Jan Wolkers Prijs bekroonde Spinder van Simon van der Geest. Het door Karst-Janneke geïllustreerde Gilgamesj won de Kinderboekwinkelprijs. In 2019 ontving ze een Zilveren Penseel voor haar boek met Stine Jensen: Vriendschap is alles en in 2021 werd Keizer Ei bekroond met twee Vlag en Wimpels.

Kijk hier voor meer informatie over het boek en voor pre-orders!