Nadine Swagerman wint met 'Eén waarheid' de Jonge jury-debuutprijs


Nadine Swagerman heeft vandaag de Jonge Jury Debuutprijs 2019 gewonnen voor Eén waarheid. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van het jeugddebuut waar het meest op werd gestemd.

De debuutprijs werd haar overhandigd door oud-winnaar en mede-Kluitman-auteur Mirjam Hildebrand. De overige debutanten die kans maakten waren Carlie van Tongeren voor Heerestraat & Rozenlaan en Merel De Keyzer voor Over wezenloze zielen.

Een waarheid
Als Laura’s ouders door een misdrijf om het leven komen, stort haar leven volledig in. Welke gek doet in hemelsnaam zoiets verschrikkelijks? De vragen en de eenzaamheid maken Laura kapot. Ze belandt in een kliniek met mensen die er nog erger aan toe zijn dan zij. Niemand lijkt te begrijpen hoe ze zich voelt, behalve Joritt.

De Jonge Jury
De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Tijdens de Dag van de Jonge Jury 0p 5 juni 2019 woonden ruim duizend onderbouwleerlingen en hun docenten de prijsuitreikingen bij. Ook gingen de jongeren in gesprek met hun favoriete auteurs, volgden zij workshops en werd er van een uitgebreid programma. Zanger Jeronimo, dansgroep Furious Flow en artiest Vinchenzo verzorgden bovendien optredens.

 

> Meer informatie over Eén waarheid
Meer informatie over de Jonge jury