Na verkoopsucces van 'Horrorland' start Kluitman met 'Horrorland graphic novels'


Uitgeverij Kluitman startte een paar jaar geleden als eerste Nederlandse kinderboekenuitgever met een nieuwe horrorboekenlijn voor 10+: ‘Horrorland’. Daarmee was er een waardige opvolger van de populaire horrorserie ‘Kippenvel’ uit de jaren 90 (meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht in Nederland). Inmiddels zijn er 11 titels verschenen en 40.000 exemplaren verkocht. Tijd om deze succesvolle horrorlijn uit te breiden met iets nieuws: Horrorland graphic novels.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘De eerste titel die zal verschijnen in deze lijn is een vertaling van het spannende The Sleepover van Michael Regina. Deze zal dit najaar verschijnen en zal de lezers die van spannende boeken houden weer een fantastische lees- (en kijk!)ervaring geven. Alleen de allerbeste graphic novels zullen voor deze lijn geselecteerd worden. En er is veel moois op dit gebied in het buitenland.’

THE SLEEPOVER
Als de familie Russo terugkeert van vakantie en ontdekt dat hun oppas, Ruby, is overleden, komt dat nieuws vooral bij Matt erg hard aan. Zijn vrienden proberen hem af te leiden met een avond vol junkfood en horrorfilms. Maar hun plannen worden verstoord door de komst van de nieuwe oppas. Matt voelt direct dat er iets niet klopt. Heeft hij te veel enge films gekeken of is zijn nieuwe oppas écht een monster?

MICHAEL REGINA
Michael Regina tekent al strips sinds hij in groep vijf zat en zijn passie voor kunst en verhalen vertellen heeft hem nooit meer losgelaten. Hij studeerde schilderen en tekenen aan de UNF, de University of North Florida, en volgde een minor in literatuur. Naast The Sleepover creëerde hij ook de ‘Adamsville’-trilogie. Michael woont met zijn familie in Jacksonville, Florida.


>> Kijk hier voor een overzicht van alle Horrorland-boeken.
>> Op de hoogte blijven? Volg het Horrorland-Instagramaccount.