Marlen Visser en dochter schrijven spannende Kluitman-novelle over lachgasgebruik


Komende de zomer verschijnt de nieuwe Kluitman-novelle Verraderlijk patroon, van auteur Marlen Visser. De verhaallijn bedacht ze samen met haar dochter Ginger Beek. Het is een spannend verhaal over een actueel thema: de gevaarlijke gevolgen van lachgasgebruik.

Uitgever Mariska Budding: ‘Marlen Visser kwam met dit idee voor een novelle. Het is een zeer actueel thema, waar de doelgroep helaas vaak mee te maken heeft. Op een spannende en onderhoudende manier zet het verhaal je ook aan het denken. Het boek is een mooie aanvulling op de prachtige lijst die we de afgelopen jaren succesvol hebben opgebouwd. Inmiddels zijn er ruim 45.000 Kluitman-novelles verkocht.’

VERRADERLIJK PATROON
De achttienjarige Luca heeft net haar havodiploma behaald en begint aan een vakantiebaantje in het casino. Ze wordt snel opgenomen in een groep bevriende collega’s, met wie ze regelmatig na het werk afspreekt. Tijdens die nachten wordt er niet alleen flink gedronken, maar vrijwel elke keer ook lachgas gebruikt. Luca twijfelt, maar doet dan toch mee. Na een woordenwisseling met haar moeder, loopt Luca weg van huis en verblijft ze een aantal dagen bij haar collega Ricardo. Ricardo beperkt het lachgasgebruik echter niet alleen tot het weekend of feestjes en Luca laat zich in een roes van verlangen meeslepen, waarna de situatie vreselijk uit de hand loopt.


MARLEN VISSER
Marlen Visser is auteur, schrijfcoach en onderzoeksjournalist. Haar thrillerdebuut Stem! werd in 2016 genomineerd voor de Schaduwprijs en haar thriller Noodlot behaalde de tweede plaats bij de verkiezing ‘De Beste Nederlandse VrouwenThriller 2020’. In opdracht van Storytel schreef Marlen de luisterserie Latte Macchiato, die in 2018 tot de Top 5 best beluisterde Originals behoorde. Verraderlijk patroon is haar eerste boek voor young adult-lezers, dat ze in samenwerking met haar dochter heeft geschreven.

>> Kijk hier voor het huidige aanbod aan Kluitman-novelles.