Marijke Klompmaker werkt aan indrukwekkend en magisch zoekboek voor Kluitman


Zilveren Penseel-winnaar Marijke Klompmaker werkt aan een nieuw indrukwekkend en gedetailleerd zoekboek: Kom terug, Sorro Sebra. Dit prachtige kleurrijke boek zal in de zomer van 2025 bij uitgeverij Kluitman verschijnen.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Onlangs kreeg ik een preview van twee fantastische spreads uit het nieuwe zoekboek-in-wording Kom terug, Sorro Sebra van Marijke Klompmaker. Door de sfeer en de details bevond ik mij in een prachtige kleurrijke wereld, die Marijke als geen ander weet te creëren, om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken, wat een magie! Ik kan niet wachten om de reis voort te zetten.’

KOM TERUG, SORRO SEBRA
Knuffel Sorro Sebra – de lievelingsknuffel van Sammie, zul je altijd zien – valt per ongeluk in een pakket voor de jarige opa.
Sammie spring op haar fietsje en racet de pakketbezorger achterna om Sorro terug te krijgen.
Het wordt alleen wel een héle lange reis, dwars door vijf Europese landen en over zee, die eindigt bij opa, oma en Sorro Sebra in Marokko.

Op alle tekeningen komt een aantal dezelfde elementen terug: een helpende hond, twee vogels, een roze theepot, een vleermuis met een taxi, een kleed dat wordt uitgeklopt. En de pakketbezorger natuurlijk.
In de volle tekeningen met landschappen, een treinstation en flamencodanseressen is het de kunst voor lezers om die elementen steeds terug te vinden.

MARIJKE KLOMPMAKER
Marijke Klompmaker woont in Groningen en zit elders in de stad iedere dag in haar atelier te tekenen. Haar hele werkzame leven is ze al illustrator, meestal van kinderboeken.
Bij uitgeverij Kluitman werkt ze veel samen met filosoof Stine Jensen. Voor Alles wat was won Marijke de Zilveren Penseel. In 2023 maakte ze haar eerste eigen prentenboek: het kijk- en zoekboek Waar is Polle Poes? Nu is de beer los en is ze met haar tweede zoekboek bezig.

Kom terug, Sorro Sebra verschijnt in de zomer van 2025 bij uitgeverij Kluitman.