Marcel van de Ven snijdt actuele jeugdproblematiek aan in zijn jeugdboekendebuut Onder de radar


Eind november verschijnt bij uitgeverij Kluitman Onder de radar (11+), het jeugdboekendebuut van de voormalig rechercheur Marcel van de Ven (o.a. bekend van het televisieprogramma 'Hunted'). Het boek bevat een spannende en actuele mix van fictie en non-fictie en is gebaseerd op zijn ervaringen met actuele jeugdzaken.

Naast een spannend en actueel verhaal geeft Onder de radar jongeren belangrijke informatie: hoe ga je om met groepsdruk? Wat is sexting? En wat moet je doen als je een geheim hebt dat gevaarlijk wordt?

Wapens, drillrap en ‘jagen’
Alex, Hannah en Elin zitten bij elkaar in de klas, maar hebben weinig met elkaar te maken. Ze hebben ieder hun eigen leven. En hun eigen problemen. Alex vindt het maar niks dat zijn neef Sam zo stoer doet de laatste tijd. Hij heeft het steeds over wapens, drillrap en ‘jagen’. Alex vertrouwt het niet, maar ja, Sam is wel zijn neef.

Gechanteerd
Elin wordt gechanteerd door haar ex-vriendje. Sinds het uit is, dreigt hij om een bepaald filmpje van haar te verspreiden. Dus doet ze maar wat hij van haar vraagt.

Prank
Nieuwkomer Hannah heeft het thuis en op school niet gemakkelijk. Als haar klasgenoten een gemene prank met haar uithalen, weet ze niet meer wat ze moet doen. Ze raakt in paniek en slaat op de vlucht.

Alex, Hannah en Elin leren elkaar pas écht kennen als alles uit de hand loopt…

Opsporingsdeskundige
Marcel van de Ven is opsporingsdeskundige en bekend van diverse televisieprogramma’s zoals Hunted, Ontvoerd en Op de vlucht. Hij werkte bijna zijn gehele loopbaan bij de politie, waarbij hij wereldwijd geheime, zeer risicovolle undercoveroperaties uitvoerde. Daarnaast is hij leidinggevende geweest van diverse specialistische rechercheafdelingen en tevens was hij onderhandelaar bij gijzelingen, afpersingen en ontvoeringen. In augustus verscheen zijn spraakmakende boek De kooi, dat momenteel hoog in de bestsellerlijsten staat. Het gaat over zijn werk bij een politie-eenheid die zo geheim was dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist.

>> Kijk hier voor meer informatie over Onder de radar.

Foto auteur: Nico Kroon