Lotte Petersen tekent contract in de novelle+ lijn


Lotte Petersen heeft bij uitgeverij Kluitman het contract getekend voor de ijzersterke novelle+ Oneven.

In deze novelle voor jongeren laat de talentvolle Petersen zien dat ze ook dit genre fantastisch beheerst. Oneven is een superspannend verhaal om niet snel te vergeten…

NOVELLE+
Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘De novelles van Kluitman zijn mateloos populair. In februari vierden we met de auteurs, BookTokkers en een boekhandel vol jonge lezers het succes en de verkoop van meer dan 100.000 exemplaren. De leeshonger is aangewakkerd. En de lezers willen meer! Ze zijn toe aan een volgende stap. Daarom starten we de novelle+: superspannende boeken voor de fans van de succesvolle Kluitman-novelles.
Ietsje dikker (dus nog meer leesplezier), net zo spannend, in een prachtige, herkenbare uitvoering, betaalbaar, toegankelijk en geschreven door topauteurs! We zijn blij dat we deze vervolglijn kunnen starten met twee van die topauteurs: Marcel van Driel met 48 uur en Lotte Petersen met Oneven.’

ONEVEN
Het leven van de zestienjarige Ezra staat plotseling op z’n kop wanneer zijn populaire tweelingbroer tragisch om het leven komt. Ineens voelt Ezra zich ook als een soort spook. Zijn ouders zijn zo verdrietig dat ze hem amper aan kunnen kijken. Zijn vrienden durven geen grapjes meer te maken en zelfs de hond is van slag. Wanneer Ezra na de zomervakantie een nieuwe klasgenoot krijgt, is hij maar wat blij. Met de zeventienjarige Alex heeft hij meteen een goede klik en in tegenstelling tot de rest van zijn omgeving gedraagt Alex zich normaal. Hij houdt zich niet bezig met Ezra’s broer of het tragische incident. 
Maar dan begint Ezra te vermoeden dat Alex iets achterhoudt… Want waarom weet hij dingen die hij niet kan weten? Als Ezra dan ook nog verliefd wordt op het zusje van Alex, wordt alles nóg ingewikkelder.

LOTTE PETERSEN
Lotte Petersen (1993) studeerde Film- en literatuurwetenschap en Letterkunde. Ze woonde op verschillende plekken in binnen- en buitenland, ervaringen die ze graag gebruikt voor haar verhalen. Naast het schrijven van romans en non-fictie, werkt Lotte ook als schrijfdocent en journalist. Ze woont in Noord-Brabant met haar partner en hun huisdieren. Voor Kluitman schrijft ze haar eerste jeugdboek / Young-Adult.

Oneven verschijnt in het najaar van 2024.