‘Digiwijs met Kluitman’ komt met Zweedse bestseller (non-fictie) over het digibrein


Na het succes van What the h@ck! en Chatbotboy, de boeken van de populaire Nederlandse cyberexpert Maria Genova, verschijnt in de zomer bij uitgeverij Kluitman het boek Digibrein, van de Zweedse bestsellerauteurs Anders Hansen en Mats Wänblad. De rechten van het boek zijn aangekocht via Salomonsson Agency en inmiddels aan meer dan 8 landen verkocht.

Nederlandse jongeren brengen meer tijd dan ooit door op hun scherm en de helft van de kinderen tussen 9 en 13 jaar vindt zichzelf telefoonverslaafd. Wat zijn de gevolgen van overmatig schermgebruik? Op een toegankelijke, leerzame manier leggen Anders Hansen en Mats Wänblad in Digibrein uit wat het uur na uur staren naar een scherm met je hersenen doet, maar ook hoe je je telefoon weer de baas wordt.

DIGIBREIN
Toen smartphones voor iedereen beschikbaar werden, kregen we plotseling toegang tot een verbazingwekkende wereld aan mogelijkheden die slechts één klik van ons verwijderd is. Maar wat doet al dat eindeloze scrollen, klikken en liken eigenlijk met onze hersenen? En misschien nog wel veel belangrijker: wat doet het met de hersenen van kinderen en jongeren? Voelen zij zich beter of slechter door al die schermtijd?

Aan de hand van vier tot de verbeelding sprekende personages legt de Zweedse psychiater Anders Hansen uit wat de gevolgen van overmatig schermgebruik kunnen zijn. Maar hij leert je ook hoe je voorkomt dat al die slimme gadgets de controle over jou en je leven overnemen. Kortom, een boek bomvol wetenswaardigheden en praktische oplossingen om je schermgebruik te beperken.

AUTEURS
Anders Hansen
is een Zweedse psychiater, schrijver en spreker. Hij presenteert daarnaast zijn eigen documentaireseries over de mysteries van het menselijk brein. Hansen heeft verschillende bestsellers gepubliceerd en er zijn meer dan 2 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Hij wordt gezien als dé expert op het gebied van het brein en gezondheid in Zweden.

Mats Wänblad is auteur van Zweedse kinder- en jeugdboeken en heeft diverse bestsellers op zijn naam staan. Daarnaast vertaalt hij films en boeken, houdt lezingen over verteltechnieken en geeft schrijfcursussen op scholen.

‘Digiwijs met Kluitman’ is een lijn met uiteenlopende, toegankelijke boeken voor jongeren waarin de ontwikkelingen in de digitale wereld centraal staan.

Digibrein wordt vertaald naar het Nederlands door Hanneke Wijte.