Kluitman start nieuwe vrolijke serie 'De wensclub' (8+) van Jette Schröder


Komend najaar start uitgeverij Kluitman met de nieuwe feelgoodserie ‘De wensclub’ van Jette Schröder. Er is veel vraag naar vrolijke series zoals ‘de Glitterclub’ en Jette heeft ruime ervaring met het schrijven voor deze doelgroep. De illustraties van Sam Loman maken er een leesfeestje van.

Beste vriendinnen Fien en Sara verzinnen samen de leukste plannen. Op een dag vinden ze in de bibliotheek het vriendenboekje van Nina. Daarin lezen ze dat het Nina’s grootste wens is om prinses te worden. Fien en Sara besluiten om het boekje naar Nina terug te brengen. En dat niet alleen... Ze verzinnen een plan om Nina’s wens uit te laten komen. Het plan lukt, en dat smaakt naar meer! Er zijn vast nog veel meer wensen die ze kunnen vervullen. Fien en Sara richten daarom een geheime Wensclub op. In de bieb zetten ze een versierde schoenendoos neer, waar mensen hun wensen in kunnen stoppen. Al snel komen de eerste wensen binnen...

JETTE SCHRÖDER
Jette Schröder woont met haar man en zoontje in Culemborg. Al op de middelbare school schreef ze verhaaltjes, die ze verkocht aan Sesamstraat. Na haar studie werkte ze als publiciteitsmedewerker bij een uitgeverij. Na enige tijd besloot ze om die baan op te zeggen, zodat ze alle tijd had om te doen wat ze het leukst vindt: schrijven. Ze heeft inmiddels teksten geschreven voor onder andere Bobo, Sesamstraat, INKIE, SchoolTV en Benny Vreden Kinderproducties. Ook schreef ze diverse verhalenbundels en een groeiend stapeltje boeken: van kinderboeken tot feelgood romans voor volwassenen.

Kijk voor meer informatie over Jette op jetteschroder.nl of volg haar op Instagram: @jette.schroder.

SAM LOMAN studeerde Illustratie aan de Willem de Kooning Academie en Art & Design aan de University of Hertfordshire. Haar allereerste kinderboek illustreerde ze in 2004 voor Kluitman en sindsdien werkt ze fulltime als illustrator en grafisch vormgever voor diverse opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Ze ontwerpt en illustreert onder andere boeken, stationery, behang en andere producten.

Kijk voor meer informatie over Sam op sam-illustraties.nl of volg haar op Instagram: @sam_loman.

Het eerste deel uit ‘De wensclub’: Geen droom is te gek verschijnt in oktober 2022. Kijk hier voor meer informatie.