Kluitman koopt rechten van verhaal overlevende Holocaust


Uitgeverij Kluitman heeft bij Scholastic de rechten aangekocht van Out of Hiding, het indrukwekkende verhaal (10+) van Ruth Gruener. Zij overleefde als jong meisje de Holocaust en probeerde daarna met haar familie het leven weer op te pakken. Ze besluiten te vertrekken naar Amerika. Alan Gratz, auteur van verschillende succesvolle oorlogsboeken, schreef het voorwoord voor dit boek.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Ruth Gruener is de co-auteur van De jongen die tien concentratiekampen overleefde. Dit is haar eigen verhaal. Over overleven in de oorlog en hoe het leven op te pakken na alle verschrikkingen. De open wonden die blijvende littekens worden. Een indringend verhaal over familie, liefde en de erbarmelijke zoektocht naar nieuw geluk. Geschreven voor jonge lezers vanaf 10 jaar. Ik ben er trots op dat we dit wederom belangrijke boek kunnen toevoegen aan de indrukwekkende lijst oorlogsboeken van Kluitman.’

Overleven na de Holocaust. Het waargebeurde verhaal van Ruth Gruener verschijnt in het najaar van 2020 bij uitgeverij Kluitman.