Kluitman komt met nieuwe paardenserie over de populaire wereld van Star Stable


De Moorland manege, geschreven door Catherine Hapka, is een nieuwe paardenserie voor 9 jaar en ouder, die zich afspeelt in de populaire wereld van Star Stable. Star Stable is een online paardengame met wereldwijd meer dan 22 miljoen spelers. Het eerste deel in de serie, Het nieuwe paard, verschijnt in maart bij uitgeverij Kluitman.

Voor Layla, Nikki, Astrid en Ivy is de Moorland manege hun tweede thuis. Ze bouwen niet alleen een band op met de paarden, maar ook met elkaar. Samen ontdekken ze het eiland Jorvik en lossen ze lokale mysteries op, terwijl ze ondertussen proberen om te gaan met alle uitdagingen waar jonge meiden mee te maken hebben.

‘De Moorland manege’ is een serie die zich afspeelt in het Star Stable-universum, geïnspireerd op de succesvolle online paardengame en de Soul Riders-boeken. Elk Moorland-boek is het verhaal van een van de vier meiden. De boeken kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden.

HET NIEUWE PAARD
De 12-jarige Layla brengt het liefst al haar tijd door op de Moorland manege. Wanneer het nieuwe paard Galaxy op de manege komt, voelt Layla direct een hele sterke band. Maar behalve Layla kan niemand van de leraren of andere ruiters op haar rijden. De eigenaren zien Galaxy daarom vooral als lastig en willen haar wegdoen. Layla heeft er alles voor over om ervoor te zorgen dat Galaxy mag blijven. Met hulp uit onverwachte hoek ontdekt ze wat er met het paard aan de hand is.

STAR STABLE
Star Stable is een online game, waarin spelers paarden kunnen verzorgen en avonturen kunnen beleven op het eiland Jorvik. Wereldwijd zijn er zo’n 22 miljoen spelers in 180 verschillende landen actief. In Nederland zijn dat er maandelijks ruim 100.000. Van de Soul Riders-boeken zijn er in Nederland meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

>> Kijk hier voor meer informatie over De Moorland manege - Het nieuwe paard.