Kleuters leren letters lezen met Letterbende


In februari verschijnt bij uitgeverij Kluitman het kleurrijke voorleesboek Letterbende (5+), geschreven door de Oostenrijkse Ursula Poznanski. Het boek biedt kinderen een speelse kennismaking met letters. Op elke pagina valt er van alles te zien met een bepaalde beginletter. Zo kun je samen met je kind de letters zoeken en oefenen.

Het stormt in de jungle. Het waait zelfs zo hard dat er van alles door de lucht vliegt. Wanneer de kleine aap om zich heen kijkt, ziet hij dat alle dieren hun voorletters zijn kwijtgeraakt! Kleine aap gaat bij ze langs om ze hun juiste letter terug te geven. Kinderen leren spelenderwijs welke woorden bij de letters horen.

URSULA POZNANSKI
Ursula Poznanski is een Oostenrijkse auteur van zowel kinder- en YA-boeken als romans voor volwassenen. In 2003 kwam haar eerste kinderboek uit: Theo Piratenkönig. Hiervan zijn inmiddels al 7 delen verschenen. Ursula won in 2011 de Duitse Jeugdliteratuurprijs voor haar jeugdthriller Erebos.

SABINE BÜCHNER
SaBine Büchner is een Duitse illustrator van prenten- en kinderboeken. Ze schrijft en illustreert ook haar eigen boeken. Haar eerste prentenboek Für immer sieben werd bekroond met de Troisdorfer Prentenboek Beurs 2006.

> Letterbende alvast reserveren? Kijk snel hier.