Kinderboekendebuut van piloot en schrijfster Connie Mitchell verschijnt in augustus bij uitgeverij Kluitman


ALKMAAR – In augustus verschijnt het kinderboekendebuut van piloot en schrijfster Connie Mitchell bij uitgeverij Kluitman. Thirsa en het spookvliegtuig is een spannend boek voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar.

THIRSA EN HET SPOOKVLIEGTUIG
Thirsa gaat graag op bezoek bij haar vergeetachtige oma Fien. Ze is lief, vrolijk en Thirsa kan altijd met haar lachen. Maar als oma vertelt over de Tweede Wereldoorlog wordt ze heel verdrietig. In een geheime kamer op zolder zat een piloot verborgen, die plotseling verdween. Is dat echt waar? Wat is er dan met hem gebeurd? Thirsa en haar twee beste vrienden – de grappige Joep en de slimme Eric – gaan op onderzoek uit. Ze vinden de geheime ruimte, en ook een oud dagboek en een speciaal tekenblok. Ze raken verzeild in een spannend avontuur, waarbij de vlieglessen die Thirsa van haar vader krijgt, goed van pas komen.

CONNIE MITCHELL
In het dagelijks leven is Connie Mitchell piloot en ze vliegt al ruim 27 jaar met veel plezier de wereld over. Een vrouw in de cockpit zie je niet zo vaak. Zonde natuurlijk, want zowel Connie als haar hoofdpersoon Thirsa bewijzen dat vrouwen dit net zo goed kunnen als mannen.

JESKA VERSTEGEN
Jeska deed als kind al niets liever dan tekenen, fantaseren en opgaan in haar eigen droomwereld. Ze volgde een opleiding tot reclametekenaar, maar kwam er snel achter dat ze liever kinderboeken illustreerde. Ze werkt voor veel verschillende uitgevers van kinderboeken voor alle leeftijden.

> Kijk hier voor meer informatie over Thirsa en het spookvliegtuig.