Keizer Ei, een bijzonder avontuur geschreven én geïllustreerd door Zilveren Penseel-winnaar Karst-Janneke Rogaar


ALKMAAR – In maart verschijnt bij uitgeverij Kluitman een uniek boek van Karst-Janneke Rogaar. Keizer Ei is een bijzonder avontuur, waarin alle woorden met een ‘ei’ voorkomen. Van Keizer Ei is Karst-Janneke zowel auteur als illustrator.

Keizer Ei

De korte ei en de lange ij. Veel kinderen (en volwassenen) breken er elke dag hun hoofd over: welke gebruik je nou wanneer? Gelukkig is er nu een perfect redmiddel. Dit humoristische en fantasierijke verhaal is hét ezelsbruggetje om voor altijd alle twijfel te omzeilen. Want alle woorden met de korte ei staan in dit unieke boek, terwijl er niet één ‘ij’ in voorkomt!

BEELD
In het boek ondersteunen de teksten en beelden elkaar. De ei-woorden uit de tekst zijn in de prenten rood en de rest van de prent is groen. Je hebt daardoor steun aan tekst én beeld bij het onthouden van de ei-woorden. De eigenzinnige stijl van Karst-Janneke maakt de prenten heel memorabel en het gehele verhaal leest als een sprookje.

KARST-JANNEKE ROGAAR
Karst-Janneke Rogaar is een veelzijdig illustrator. Naast het illustreren van kinderboeken houdt ze zich bezig met veel meer uiteenlopende projecten, zoals live tekenen in het theater en het ontwerpen van flyers, posters en redactionele illustraties voor allerlei tijdschriften. Ze illustreerde het met een Gouden Griffel en de Jan Wolkers Prijs bekroonde Spinder van Simon van der Geest en het door haar geïllustreerde Gilgamesj won de Kinderboekwinkelprijs. In 2019 kwam daar een Zilveren Penseel bij voor haar boek met Stine Jensen Vriendschap is alles.

>Klik hier voor alle informatie over Keizer ei.