Kaartenbox van Stine Jensen over omgaan met afscheid verschijnt dit voorjaar


Op 9 maart verschijnt bij uitgeverij Kluitman een box van Stine Jensen met veertig kaarten om samen te praten over afscheid. De kaartenbox sluit aan bij het vorig jaar verschenen Alles wat was, geschreven door Stine Jensen en geïllustreerd door Marijke Klompmaker.

Afscheid nemen van een persoon, een situatie, een huisdier, een plek… Alle kinderen krijgen er een keer mee te maken, maar hoe ga je ermee om? Met deze kaartenbox gaan ouder en kind samen aan de slag met deze moeilijke momenten. Aan de hand van vragen, opdrachten en troostende uitspraken is de box een fijne ondersteuning bij rouwverwerking en verlies, of een hulpmiddel om een gesprek over veranderingen mee op te starten. De inspiratiebox sluit goed aan bij het vorig jaar verschenen Alles wat was, maar je hebt het boek niet nodig om met de kaarten aan de slag te gaan.

STINE JENSEN is filosoof, schrijver en programmamaker. Haar eerste filosofische kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel, Vriendschap is alles met een Zilveren Penseel, Alles wat ik voel stond wekenlang bovenaan op de Kinderboeken bestsellerlijst en Alles wat was werd getipt door het DWDD Boekenpanel: ‘Nu al een klassieker.’

MARIJKE KLOMPMAKER heeft al tientallen boeken en tijdschriften geïllustreerd in Nederland en België. Ze tekent voor zowel kinderen als volwassenen. Het leukste aan illustreren vindt zij: de lezer verrassen, een nét iets andere invalshoek kiezen, als het kan met een beetje humor en de fantasie die zij in illustraties voor kinderen kwijt kan. Voor Kluitman illustreerde zij eerder onder andere Alles wat was, Alles over wie ik ben en Een box vol emoties.

>> Kijk hier voor meer informatie over de inspiratiekaarten voor omgaan met gemis, rouw en afscheid