Nicolle Christiaanse overleden


Tot onze grote verslagenheid hoorden we dat onze auteur Nicolle Christiaanse op 14 december 2022 op 58-jarige leeftijd is overleden.

 Nicolle hield van de natuur en was dol op dieren; geen wonder dat dit een belangrijke rol speelde in haar jeugdboeken. Voor uitgeverij Kluitman schreef ze succesvolle series zoals ‘De Bleshof’, ‘100% paardengek’, ‘Evi praat met paarden’ en voor beginnende lezers ‘Choco het minipaardje’. In totaal zijn er bij Kluitman meer dan 40 boeken van Nicolle verschenen.

Ze was een echte verhalenverteller en ze hoopte dat haar verhalen anderen weer zouden inspireren tot het vertellen van nog meer verhalen.

Naast de liefde voor dieren spreekt er ook een grote liefde voor mensen uit de boeken van Nicolle. Haar personages zijn altijd interessant en hun emoties zijn herkenbaar voor de lezers. Ze zijn zeker niet perfect, maar uiteindelijk wel altijd vol goede bedoelingen.

Nicolle groeide op in Tilburg. Ze studeerde voor drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Uiteindelijk vond ze schrijven veel leuker, dus ging ze daarmee aan de slag. Haar allereerste succes was een kort leesverhaal, dat in 1997 verscheen in het tijdschrift ‘Donald Duck’. Sindsdien werkte ze voor verschillende uitgeverijen. In ‘Penny’ en andere tijdschriften verschenen leesverhalen, informatieve teksten, interviews en strips.

We zullen Nicolle gaan missen en wensen haar man Joost, haar kinderen, kleinkinderen en de verdere familie heel veel sterkte en kracht toe met dit verlies.

Mariska Budding, namens de collega’s van uitgeverij Kluitman