Het aangrijpende verhaal Rick, van de prijswinnende auteur Alex Gino, verschijnt in oktober


Na het wereldwijd bejubelde boek George, over een meisje dat in een jongenslichaam is geboren, verschijnt bij uitgeverij Kluitman nu Rick (10+), het aangrijpende verhaal over de aseksuele Rick, van de Amerikaanse auteur Alex Gino.

Uitgeverij Kluitman zal rondom de boeken campagne gaan voeren onder het motto: ‘Je mag zijn wie je bent!’ De campagne wordt breed gedragen door verschillende influencers op social media. Het eerder verschenen George verschijnt in een midprice-editie.

RICK
Rick staat er nooit echt bij stil wie hij nou precies is. Hij is toch gewoon zichzelf? Tot hij naar de brugklas gaat. Daar blijft iedereen maar aan hem vragen of hij al leuke meiden of jongens heeft ontmoet. Maar Rick vindt niemand op die manier leuk en kan zich niet voorstellen dat dat ooit gaat gebeuren. Als hij merkt dat hij anders is dan anderen, gaat hij op zoek naar antwoorden op zijn vragen.
Net als in het baanbrekende George, beschrijft Alex Gino wat het betekent om je eigen plek te vinden in de wereld en wat je ervoor moet doen om daar te komen.

ALEX GINO
Alex Gino houdt van glitter, ijsjes, tuinieren, flauwe woordgrappen en verhalen die gaan over de verscheidenheid en complexiteit van het leven. Alex Gino is genderqueer en geeft hier cursussen en lessen over. Bij Kluitman verscheen eerder al hun boek George dat door de pers volop geprezen werd. Hun boeken maken op een toegankelijke manier moeilijke onderwerpen bespreekbaar voor kinderen vanaf 10 jaar.

>> Kijk hier voor meer informatie over Rick