Geïllustreerde filosofische detective (10+) van Stine Jensen verschijnt komend najaar


Stine Jensen komt met een nieuw genre voor kinderen vanaf tien jaar: een filosofische detective. Het boek (groot formaat, gebonden) wordt geïllustreerd door Georgien Overwater. De filotective bestaat uit korte teksten, die worden afgewisseld met vrolijke illustraties, interessante feitjes, spannende vragen en nog veel meer.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘De leuke en interessante teksten en vragen van Stine Jensen over de verschillende filosofen in combinatie met de humoristische en treffende illustraties van Georgien Overwater maken De filotective tot een origineel en boeiend boek voor jong en oud. Voor iemand van tien jaar leuk om te lezen en te speuren, maar ook voor volwassenen een feest om te bekijken.’

De Filotective
Waarom moest Sokrates de gifbeker drinken? Wat deed Mary Wollstonecraft op een schip vol gestolen goud? Waar hadden Wittgenstein en Popper ruzie over? Waarom ging Simone de Beauvoir met haar blote billen op de foto? In deze filotective los je als een echte speurneus spannende raadsels op. Je gaat op zoek naar wijsheid en waarheid. En je maakt meteen een reis door de wereld van de filosofie. Maak kennis met de rare, grappige en gekkige kant van filosofen.

Stine Jensen
Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker. Er verschenen al tien kinderboeken van haar hand. Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel, Vriendschap is alles met een Zilveren Penseel, Alles wat ik voel stond wekenlang bovenaan op de Kinderboekenbestsellerlijst en Alles wat was werd getipt door het DWDD Boekenpanel.

Georgien Overwater
Georgien Overwater studeerde aan de Kunstacademie in Arnhem en liep stage bij Toonder Studio’s. Ze maakte achtergronden bij animatiefilms van Paul Driessen, filmpjes voor Sesamstraat en werkte als illustrator bij de NOS. Samen met Gertie Jaquet, Lars Deltrap en Ineke Goes werkt Georgien in de Illustratiestudio in Amsterdam. Zij illustreerde al vele bekende kinderboeken, waaronder de Floor-serie van Marjon Hoffman, de Dr. Proktor-serie van Jo Nesbø en de dierenboeken van Youp van ’t Hek.

>> Kijk hier voor meer informatie over de kinderboeken van Stine Jensen