De Battle, het kinderboekendebuut van Hanneke Groenteman, verschijnt eind juli bij uitgeverij Kluitman


Eind juli verschijnt bij uitgeverij Kluitman het kinderboekendebuut van journalist en schrijver Hanneke Groenteman. De Battle (10+) gaat over de onverwachte vriendschap tussen een Palestijnse vluchtelinge en een Nederlands meisje.

DE BATTLE
De 15-jarige Yara moet erg wennen aan haar nieuwe klas en heeft moeite met het maken van nieuwe vrienden. Ze is twee jaar geleden met haar moeder en zusje naar Nederland gevlucht en mist haar vrienden en familie enorm. Ondertussen maakt Hanna zich zorgen over haar zieke oma en gaat het tussen haar ouders ook niet goed. Wanneer de meiden aan elkaar gekoppeld worden voor een werkstuk over Marilyn Monroe en Audrey Hepburn komen ze erachter dat ze niet alleen veel gemeen hebben met deze sterren, maar ook met elkaar.

HANNEKE GROENTEMAN
Hanneke Groenteman is een Nederlandse journalist, presentator en schrijver. Ze begon haar carrière bij Het Parool, werkte daarna voor VARA-radio om uiteindelijk terecht te komen bij de televisie. Ze presenteerde verschillende programma’s, waaronder Met het Oog op Morgen (NOS), Sterren op het Doek (MAX) en Omdat ik het zeg (NTR). Ze publiceerde ook al een aantal boeken, voornamelijk non-fictie voor volwassenen, zoals de bestsellers Doorzakken bij Jamin (2003), Dikke Dame (2006) en Bestemming Bereikt? (2009).

> Kijk hier voor alle informatie over De Battle.