Christine Linneweever tekent voor nieuwe historische jeugdroman


Bestsellerauteur Christine Linneweever (van onder andere de serie ‘Gouden paarden’) heeft getekend voor een nieuwe historische jeugdroman (10+). Altijd vluchten verschijnt dit najaar bij uitgeverij Kluitman.

Christine Linneweever is zeer succesvol met haar boeken in de Gouden paarden-serie, waarvan al 13 delen zijn verschenen (meer dan 175.000 exemplaren verkocht). Altijd vluchten is haar tweede historische jeugdroman. Het geheim van de Ravenhorst verscheen in 2018 en was een groot succes.

ALTIJD VLUCHTEN
Deze nieuwe gebonden jeugdroman gaat over het leven in de kolonies in Drenthe en Overijssel. Een eigen huisje, met meubels en een lapje grond om te bewerken! Dat vooruitzicht lokt het gezin van de twaalfjarige Andries naar de kolonies. Hun leven in Amsterdam is koud en ellendig, met een zieke moeder en een vader die al hun geld uitgeeft aan drank.

De strafinrichting
Maar ook het leven in de kolonie is keihard. De kolonisten moeten zwoegen voor hun geld en een eigen huis zit er voorlopig nog niet in. Ook Andries moet aan het werk op het land. Zijn vader kan slecht omgaan met de strenge regels en botst met de leiding van de kolonie. Al gauw wordt het gezin overgeplaatst naar de Ommerschans, een strafinrichting. Daar blijkt Andries’ vader een van de opzichters te kennen, wat bijna zijn dood wordt. Noodgedwongen vluchten Andries en zijn vader. Maar waarvoor vluchten ze? Wat is er vroeger gebeurd?

CHRISTINE LINNEWEEVER
Christine Linneweever weet alles van paarden. Ze werkte jarenlang als redacteur en fotograaf voor het vakblad De Paardenkrant en heeft zelf ook altijd paarden gehad. In 2009 verscheen haar eerste jeugdboek. Over paarden natuurlijk! In haar succesvolle serie Gouden paarden zijn inmiddels al dertien delen verschenen. Altijd vluchten is haar tweede historische jeugdroman.

Altijd vluchten | Christine Linneweever | € 16,99 | ca. 240 pagina’s | verschijnt in augustus | Kluitman | isbn 978 90 206 2466 3