Bundel met stoere verhalen over kunst voor jonge lezers verschijnt in mei


Manon Berns, bekend van de Blockbusters-serie (10+), komt bij uitgeverij Kluitman met een toegankelijk kunstboek voor kinderen vanaf 7 jaar. Stoere verhalen over kunst daagt kinderen uit om langer te kijken naar kunst door middel van verhalen, weetjes, vragen en opdrachten.

Het boek gaat over 16 bekende kunstenaars en een van hun kunstwerken. De werken zijn een mix van klassiek en modern, waaronder beelden, schilderijen, installaties, graffiti en toegepaste kunst. Het boek daagt kinderen uit om langer naar deze kunstwerken te kijken. Bij elk kunstwerk horen een leesverhaal en leuke weetjes over de kunstenaar. Daarna kunnen de kinderen zelf aan de slag met allerlei schrijf-, knutsel- of kijkopdrachten. Het boek kan alleen gelezen worden, maar ook samen met een vriend of vriendin, of een volwassene. En je kunt zomaar ergens beginnen. Kies gewoon een kunstwerk dat je mooi, cool of spannend vindt!


MANON BERNS
Of Manon Berns nu voor een museum, galerie of tijdschrift werkt, in haar baan draait het altijd om kunst. Hoe kunnen kinderen kunst nou saai vinden, vraagt Manon Berns zich af. Kunst is soms grappig, raar, spannend, anders of niet te begrijpen, maar saai? Om dat te laten zien, besloot ze om de Blockbusters-serie te schrijven, met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol.


ROXANE PAALMAN
Roxane Paalman is illustrator en grafisch vormgever met een achtergrond in de mode. Na haar afstuderen aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten heeft ze lange tijd gewerkt als fashion designer en printontwerper. Haar liefde voor dessins en prints voor kinderen heeft ertoe geleid dat ze een overstap heeft gemaakt naar het vormgeven van kinderboeken.

Klik hier voor meer informatie overĀ Stoere verhalen over kunst