Au! Een authentiek avontuur met alle gangbare au-woorden, geschreven en geïllustreerd door Zilveren Penseel-winnaar Karst-Janneke Rogaar


In juni verschijnt bij uitgeverij Kluitman de opvolger van het succesvolle en veelgeprezen Keizer Ei, getiteld Au! Dit unieke boek, geschreven én geïllustreerd door Karst-Janneke Rogaar, bevat alle gangbare au-woorden en geen enkele ‘ou’. Na het lezen van dit boek weten kinderen automatisch wanneer ze de ‘au’ moeten gebruiken.

Au! is een humoristisch verhaal over Paul de pauw. Hij maakt een ruimtereis met een astronaut met een hoofd als een kauwgombal. Hun reis brengt ze langs de ingewanden van een blauwe vinvis, waar ze hun taugé en augurken proberen te slijten aan de gelauwerde koning. Wauw, wat een verhaal!

De pers over Keizer Ei:
‘Wat een taaltalent heeft deze tekenaar.’ – Pjotr van Lenteren in De Volkskrant
‘Het gegeven is niet alleen waanzinnig origineel, het is ook nog eens ontzettend goed uitgevoerd.’ – Boekwijzer.nl
‘Keizer ei is een verassend en bovenal origineel boek waarin kinderen op een speelse en ongedwongen manier leren over taal en die vermaledijde ei en ij.’ – Jaapleest.nl

KARST-JANNEKE ROGAAR
Karst-Janneke Rogaar heeft al aan zeer uiteenlopende projecten gewerkt, zoals het live tekenen in het theater en het ontwerpen van flyers, posters en redactionele illustraties voor allerlei tijdschriften. Ze illustreerde het met een Gouden Griffel en de Jan Wolkers Prijs bekroonde Spinder van Simon van der Geest. Het door Karst-Janneke geïllustreerde Gilgamesj won de Kinderboekwinkelprijs en in 2019 kwam daar een Zilveren Penseel bij voor haar boek met Stine Jensen: Vriendschap is alles.

>> Kijk hier voor meer informatie over Au!