Anne Eekhout tekent contract voor kinderboek bij uitgeverij Kluitman


Auteur Anne Eekhout (van onder andere Nicolas en de verdwijning van de wereld en Mary) heeft het boekcontract getekend voor haar eerste kinderboek Regenboogdromen, dat in 2023 bij uitgeverij Kluitman verschijnt.

Uitgever Mariska Budding: ‘Met haar fantastische taalgevoel en kleurrijke fantasie heeft Anne Eekhout een ritmisch, stoer, magisch en origineel verhaal gecreëerd voor kinderen vanaf 4 jaar. Het boek zal ongetwijfeld ook een (voor)leesfeest worden voor volwassenen.’

Regenboogdromen
In Regenboogdromen wil de ik-persoon maar één ding: een regenboogdroom-ijsje, het lekkerste ijsje van de hele wereld. En het heeft alle kleuren van de regenboog. Van haar moeder krijgt ze dit ijsje pas als ze haar kamer opruimt, maar dat is wel een heel grote opgave. Gelukkig verschijnen er allerlei monsters die aanbieden om haar te helpen met het opruimen, in ruil voor een regenboogdroom-ijsje. De monsters zien er op het eerste gezicht best een beetje eng uit, maar blijken erg lief.. Helaas zijn ze even onhandig als behulpzaam. Weten ze samen de opruimklus te klaren en het ijsje in de wacht te slepen?

Anne Eekhout
Anne Eekhout (Hilversum, 1981) studeerde Rechtsgeleerdheid in Amsterdam. In 2014 verscheen haar debuutroman Dogma, die werd genomineerd voor De Bronzen Uil en op de longlist van de AKO Literatuurprijs terechtkwam. Begin 2016 volgde haar tweede roman Op een nacht, die werd genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs. Annes derde roman, Nicolas en de verdwijning van de wereld, kwam uit in 2019 en werd bekroond met de titel Beste Boek voor Jongeren. In november 2021 verscheen Mary, en de vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan 13 landen.

Regenboogdromen wordt Anne Eekhouts kinderboekendebuut en verschijnt in 2023.