Alles wat (niet) mag van Stine Jensen & Ellie Lust verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en China


Na het buitenlandse succes van de bij uitgeverij Kluitman verschenen filosofische kinderboeken van Stine Jensen, is haar nieuwste boek ook verkocht aan het buitenland.

Alles wat (niet) mag, dat ze samen met Ellie Lust schreef, is verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en China. De prachtige illustraties in dit boek over goed en fout zijn van Marijke Klompmaker.

Een overzicht van de verkochte buitenlandse rechten:

  • Alles wat (niet) mag – Duitsland, Zuid-Korea, China
  • Lieve Stine, weet jij het? – China
  • Alles wat ik voel – China
  • Feestje in mijn hoofd – China
  • Vriendschap is alles – China, Zuid-Korea
  • Hoe voed ik mijn ouders op? – China
  • Alles wat was – China
  • Alles over wie ik ben – China
  • Alles is dromen, dromen is alles – China
  • De filotective – Zuid-Korea

STINE JENSEN
Stine Jensen (Denemarken, 1972) is filosoof, schrijver en programmamaker. Voor kinderen schrijft ze boeken over onder meer gevoelens, opvoeden, identiteit en geluk. Ook schrijft ze inspirerende boeken voor volwassenen. Stine Jensens filosofische kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel en Alles wat ik voel stond wekenlang bovenaan op de Kinderboekenbestsellerlijst. Stine is in 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Net als Ellie deed Stine mee aan Wie is de Mol?

ELLIE LUST
Ellie Lust (Amsterdam, 1966) weet van jongs af aan al dat ze het politievak in wil. Ze volgt een opleiding aan de Politieacademie te Amsterdam en later de opleiding tot wijkagent. Ze volgt ook meerdere trainingen op het gebied van communicatie en woordvoering. Na ruim twintig jaar als politievrouw in Amsterdam ‘op straat’ te hebben gewerkt, wordt Ellie in 2007 woordvoerder bij bureau communicatie van de Amsterdamse politie. Ze wordt ook medeverantwoordelijk voor het proces opsporingscommunicatie.

In 2005 wordt Ellie bekend bij het Nederlandse publiek wanneer ze optreedt als politiewoordvoerder bij Opsporing Verzocht. Ze is daarna te zien in verschillende televisieprogramma’s, zoals Wie is de Mol?, Ellie op Patrouille, Ellie in de Handel, Ellie Lust: Bizarre Zaken en 112 Vandaag. In 2019 verscheen haar biografie Mijn jaren bij de politie. Alles wat (niet) mag – Het grote boek van goed en fout is haar kinderboekendebuut.
ellielust.nl

MARIJKE KLOMPMAKER
Marijke Klompmaker woont en werkt in Groningen en heeft al tientallen boeken en tijdschriften geïllustreerd in Nederland en België. Ze tekent voor zowel kinderen als volwassenen. Het leukst aan illustreren vindt zij: de lezer verrassen, als het kan met een beetje humor en de fantasie die zij in illustraties voor kinderen kwijt kan. Alles wat (niet) mag is het zesde boek van Stine Jensen dat zij heeft geïllustreerd.

Foto Stine en Ellie: Marijn Steiner Lovisa