Mirjam Hildebrand tekent bij Kluitman

ALKMAAR – Auteur Mirjam Hildebrand heeft een contract getekend bij uitgeverij Kluitman. In de zomer van 2017 verschijnt het eerste deel uit haar jeugdboekenserie ‘De Voorlopers’. De Voorlopers sluit op een toegankelijke manier aan op actuele thematiek zoals hoogsensitiviteit en meerbegaafdheid. De serie doet denken aan klassiekers zoals Kinderen van Moeder Aarde van Thea Beckman en Het onzichtbare licht van Evert Hartman.

DE VOORLOPERS
Mirjam Hildebrand omschrijft de serie als volgt: ‘’De Voorlopers’ gaat over de vijftienjarige Emma die zich anders voelt dan anderen. Door een mysterieuze ontmoeting in het bos komt zij meer te weten over haar eigen gaven en achtergrond en die van haar vader. Emma loopt voor op de evolutie.
Wanneer ze een sleutelrol speelt bij een ontvoeringszaak ontstaat er een avontuurlijke zoektocht door het berglandschap van Frankrijk. Tijdens deze zoektocht vindt zij zichzelf, de liefde en haar vader.’

HILDEBRAND
Van Mirjam Hildebrand zijn eerder twee kinderboeken verschenen. De Voorlopers, dat in manuscriptvorm al werd genomineerd voor de Zoute Zoen, is haar eerste project voor 13+. Hildebrand schreef De Voorlopers toen ze wegens hevige pijnen aan bed gekluisterd was en het schrijven haar enige afleiding gaf. Mirjam Hildebrand is aan de universiteit van Leiden opgeleid tot kinder- en jeugdpsycholoog en heeft een eigen psychologiepraktijk in Haarlem.

mirjam-hildebrand

 

  • Reacties