Lesbrief Alles wat ik voel

Deze lesbrief hoort bij Alles wat ik voel van Zilveren Griffel-winnaar Stine Jensen.

Alles wat ik voel is een boek dat kinderen bewust maakt van hun eigen gevoelens én hen stimuleert erover na te denken. Maar daarnaast biedt het ouders en leerkrachten ook een mooi handvat om allerlei emoties bespreekbaar te maken.
In dit boek staan 20 emoties centraal, die steeds worden ingeleid met een persoonlijk verhaal. In deze lesbrief worden de inleiding en vijf emoties behandeld. Het is handig om het inleidende stukje bij elke emotie steeds voor te lezen.
Daarna volgen vragen en activiteiten. De vragen zijn het meest geschikt voor een klassengesprek. Er is geen antwoordblad, want bij veel vragen geldt dat er geen goede of foute antwoorden zijn. De bedoeling is dat leerlingen door samen te praten of te overleggen met een klasgenoot op nieuwe ideeën komen.

Download de lesbrief


Lesbrief Feestje in mijn hoofd

Deze lesbrief hoort bij het boek Feestje in mijn hoofd van Stine Jensen

Dit is een lesbrief bij het boek Feestje in mijn hoofd, geschreven door Stine Jensen. Dit boek gaat helemaal over geluk. In ieder hoofdstuk staan vragen die zeer geschikt zijn voor een klassengesprek of een discussiekring. De rest van de opdrachten zijn ondersteunend bij een bepaald hoofdstuk en zijn het meest geschikt om klassikaal uit te voeren.

Download de lesbrief


Lesbrief Lieve Stine, weet jij het?

Deze lesbrief hoort bij Lieve Stine, weet jij het? van Stine Jensen en Sverre Fredriksen. Dit boek bestaat uit 20 brieven en antwoorden van filosoof Stine. Deze lesbrief bestaat uit zes lessen. Elke les begint met een brief uit het boek, die klassikaal gelezen kan worden. Daarna volgen vragen en activiteiten. De vragen zijn het meest geschikt voor een klassengesprek. Er is een antwoordblad, maar bij veel vragen geldt dat er geen goede of foute antwoorden zijn. De bedoeling is dat leerlingen door samen te praten op nieuwe ideeën komen.

Download de lesbrief

Download het antwoord blad


Lesbrief Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor

Deze lesbrief hoort bij Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor van Gertrud Jetten

In dit boek wil Iris niets liever dan bij haar verzorgpony Binkie zijn, ook al vindt ze zijn baas Erik eigenlijk een vervelende vent. Erik doet en zegt dingen waar Iris helemaal geen zin in heeft, maar ze vindt het moeilijk om voor zichzelf op te komen.

Deze lesbrief gaat over jezelf zijn, over grenzen aangeven en weerbaar zijn. De vragen zijn het meest geschikt voor een klassengesprek. Er is geen antwoordblad, want bij veel vragen geldt dat er geen goede of foute antwoorden zijn. De bedoeling is dat leerlingen door samen te praten of te overleggen met een klasgenoot op nieuwe ideeën komen.

Download de lesbrief leerkracht

Download de lesbrief leerling

 


Lesbrief Klein Konijn

Deze lesbrief hoort bij het boek Klein Konijn wil met de trein

Klein Konijn wil met de trein van Lida Dijkstra en Natascha Stenvert is een vrolijke prentenboek, vol details. Het verhaal is in rijmende coupletjes geschreven.

Vandaag geeft opa Ko een feest
omdat hij jarig is.
‘Ik heb een plan!’ zegt Klein Konijn.
‘We gaan naar opa met de trein!’

Mama vindt het goed. Maar als ze op het station komen, blijkt de trein vertraging te hebben. Ze moeten verder met de bus. Ook die krijgt pech, waardoor ze verder reizen met een trekker… en een motor… en een boot en ten slotte…

 

Download de lesbrief


Lesbrief Vluchteling

Deze lesbrief hoort bij het boek Vluchteling van Alan Graz

Dit is de lesbrief bij het boek Vluchteling van Alan Gratz. Vluchteling beschrijft de levens van Josef, Isabel en Mahmoud. Zij zijn door de tijd en ruimte gescheiden, maar hebben desondanks veel met elkaar gemeen. Door het dreigende gevaar in hun landen van herkomst, is ieder van hen noodgedwongen te vluchten. Alle drie laten ze noodgedwongen alles wat vertrouwd is achter in hun zoektocht naar een betere toekomst.

Download Lesbrief
Download het antwoordenblad


Pagina 1 van 212