Stine Jensen en Frank Meester schrijven boek over het opvoeden van ouders

Uitgeverij Kluitman geeft een opvoedboek voor kinderen uit. Hoe voed ik mijn ouders op? wordt geschreven door de filosofen Stine Jensen & Frank Meester. De illustraties zijn van Hugo van Look (o.a. Dolfje Weerwolfje).

Kluitman-Uitgever Mariska Budding: ‘Hoe voed ik mijn ouders op? is een bijzondere samenwerking tussen de filosofen Stine Jensen en Frank Meester. Eerder toerden zij al samen langs Nederlandse zalen met hun filosofische theaterlezing ‘Het Opvoedcircus’. Het resultaat van deze samenwerking is een humoristisch én filosofisch kinderboek over dit thema. Het zal weer leuke, verrassende gesprekken opleveren tussen kinderen en volwassenen. En ongetwijfeld nieuwe interessante vragen oproepen.’

Inhoud
In Hoe voed ik mijn ouders op? komen allerlei probleemouders aan bod, zoals de telefoon-ouder, de overwerkte-ouder, de te-jong-gekleed-ouder, de ruzie-ouder, de mijn-kind-is-hyperintelligent-ouder en zo nog 15 onuitstaanbare vaders en moeders die wel een beetje opvoeding kunnen gebruiken! Elk hoofdstuk begint met het probleem van een kind, dat vervolgens tips krijgt van andere kinderen en van filosofen Stine en Frank (die overigens zelf ook geen perfecte ouders zijn…).

Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker. In 2011 schreef ze het geschenk voor de Maand van de Filosofie Echte vrienden, over intimiteit in tijden van Facebook. Stine Jensens filosofische kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel en Alles wat ik voel stond wekenlang bovenaan op de Kinderboeken-bestsellerlijst. Samen met Frank Meester schreef ze eerder het boek voor volwassenen De opvoeders. Wat filosofie de schipperende ouder kan leren. 

Frank Meester studeerde filosofie en algemene literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien filosofeert, musiceert, spreekt en schrijft hij wat af. Hij schreef acht boeken, waaronder de filosofische bestseller Meesters in de filosofie (2005) en Goudmijn van het denken (2012), dat hij samen met Denker des Vaderlands Marli Huijer schreef. Frank publiceert daarnaast met regelmaat in de Volkskrant, Trouw en heeft een eigen rubriek in Filosofie Magazine, en hij treedt regelmatig op als spreker of (tv)gast.

Illustrator Hugo van Look is geboren in Antwerpen en de illustrator van o.a. Dolfje Weerwolfje (Paul van Loon) en Stan en de negen rovers (Jowi Schmitz). Van Look tekent daarnaast voor de jeugdtijdschriften Okki, Taptoe, Doremi, Zonnekind en Zonneland.

Hoe voed ik mijn ouders op? verschijnt in het voorjaar van 2019. ‘Het Opvoedcircus’ toert vanaf februari 2019 weer  langs Nederlandse theaters.

 

  • Reacties