nieuwste order_selected


  
    
    
    
    

    
    
    
    				
						
			
			
			
					Kluitman - Karst-Janneke Rogaar
				
						
				
									
		
						
									
			
			

			

			
		    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

		
		
    
		
    

    
    
    
    
    
    
  
  

Karst-Janneke Rogaar

Karst-Janneke Rogaar (1975) is opgegroeid in Wageningen. Na het behalen van haar Fine Art Foundation diploma aan Blake College in Londen, studeerde ze Voorheen Audiovisueel aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Sinds 2000 heeft ze haar eigen studio en illustreert ze kinderboeken, (jeugd)romans en (vak)bladen. Naast illustraties maakt zij ook boekomslagen, promotiemateriaal voor film en theater en schrijft ze sinds kort haar eigen kinderboeken.

Ze werkt vaak samen met Simon van der Geest, o.a. Spinder, het kinderboekenweekgeschenk Perongelukt en Het werkstuk, en ze illustreerde boeken van o.a. Stine Jensen, Lysette van Geel en Frank Groothof. De veelgeprezen boeken Keizer Ei en Au!, met daarin alle korte-ei- en au-woorden verzameld in één verhaal, zijn door haar bedacht, getekend, geschreven én vormgegeven.

Haar tekeningen zijn zorgvuldig, maar nooit onnodig gepolijst. In haar tekeningen zie je het maken en het plezier van het maken terug. Veel mensen vinden haar tekeningen humoristisch, ontroerend en in een slimme dialoog met het verhaal.

In 2007 won ze samen met Frank Groothof, de Kinderboekenwinkelprijs voor het operaboek Gilgamesch; in 2019 ontving ze een Zilveren Penseel voor de tekeningen in het boek Vriendschap is Alles en in 2021 kreeg Keizer Ei twee Vlag en Wimpels, één van de penselen jury en één van de griffel jury.

Karst-Janneke Rogaar

 

Au!
€ 14,99
Karst-Janneke Rogaar

 

Feestje in mijn hoofd

Leeftijd: 8+

€ 16,99
Karst-Janneke Rogaar

 

Vriendschap is alles

Leeftijd: 8+

€ 19,99
Karst-Janneke Rogaar

 

Keizer Ei

Leeftijd: 8+

€ 14,99