THiLO

Thilo groeide op in de kinderhoek van de boekhandel van zijn ouders in Brilon, Duitsland. Na twintig jaar tussen de boeken te hebben gespendeerd, begon zijn eigen carrière als schrijver met een artikel in het tijdschrift Der Zivildienst. Kort daarna begon hij zijn studie Journalistiek en volgde een minor Duits. Hij schreef hierna voor de plaatselijke krant en radio FFN, waar hij uiteindelijk achter de microfoon belandde. Zes jaar lang organiseerde hij daar een cultureel programma, met muziek- en boekrecensies en interviews met bands uit binnen- en buitenland.

Daarnaast startte hij samen met twee vrienden een cabarettrio. Ze boekten grote successen en binnen no-time hadden ze voorstellingen in meer dan 120 theaters. Ze werden genomineerd voor de Hessische Satire price, Wiener Kleinkunstnagel en de Widertäuferpreis.

Thilo's eerste beroep is nog steeds zijn droombaan: het schrijven van fantasierijke, grappige en spannende kinderverhalen, of het nu gaat om een scenario, een radiospel of een roman. Er zijn al meer dan 100 boeken verschenen in 12 talen. Vandaag de dag woont Thilo met zijn vrouw en vier kinderen in Mainz.