1687 niet sichtbaar
1688 niet sichtbaar
nieuwste order_selected


  
    
    
    
    

    
    
    
    				
						
			
			
			
					Kluitman - R.L. Stine
				
						
				
									
		
						
									
			
			

			

			
		    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

		
		
    
		
    

    
    
    
    
    
    
  
  

R.L. Stine

Robert Lawrence Stine (Columbus, 8 oktober 1943) is een Amerikaanse schrijver van griezelkinderboeken.

Stine en zijn broertje vertelden elkaar als jongetjes al 's avonds griezelverhalen als ze in bed lagen. Toen hij negen jaar oud was begon hij echter met komische boeken schrijven die hij zelf van getekende illustraties voorzag en als jong volwassende redigeerde hij voor diverse humoristische tijdschriften. Hij werd na een tijd hoofdredacteur van het humoristische blad Bananas voor kinderen uitgegeven door de Amerikaanse uitgeverij Scholastic.

Hierna begon hij met het schrijven van thrillers voor kinderen. Zijn eerste boek was Blind Date wat een succes werd. Nadien volgden nog diverse thrillers als de serie Kippenvel (Goosebumps) waarvan het eerste deel Welcome to Dead House (We Zijn Niet Alleen) in 1992 verscheen. Anno 2011 zijn er meerdere boekenseries zoals "Fear Street", "Nachtmerries?" en "De laatste klas".

Stine schrijft in een zeer hoog tempo van zo'n twee boeken per maand. Hij begint met schrijven elke ochtend om negen uur en kan dan voor de lunch vijftien bladzijden af hebben. In 1995 schreef hij zijn eerste boek voor een volwassen publiek. Hij is getrouwd, heeft een zoon en woont in een appartement in New York.

R.L. Stine

 

Koude rillingen

Leeftijd: 10+

€ 16,99