785 niet sichtbaar
871 niet sichtbaar
1790 niet sichtbaar
3273 niet sichtbaar
nieuwste order_selected


  
    
    
    
    

    
    
    
    				
						
			
			
			
					Kluitman - Annemarie Dragt
				
						
				
									
		
						
									
			
			

			

			
		    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

		
		
    
		
    

    
    
    
    
    
    
  
  

Annemarie Dragt

Schrijver worden? Dat is Annemarie Dragt nooit van plan geweest. Ze vond schrijven altijd wel leuk, maar het leek haar veel te moeilijk om een heel boek zelf te bedenken. En als ze niet bij een uitgeverij had gewerkt, was het er ook waarschijnlijk nooit van gekomen. Annemarie Dragt is geboren op 28 oktober 1959 in Delft. Ze kon goed leren en kwam daardoor op het gymnasium terecht. Na schooltijd ging ze haast elke dag naar de manege, omdat ze stapelgek was op paarden.

In 1977 haalde ze haar eindexamen en het eerste wat ze deed, was een vakantiebaan nemen om een eigen paard te kopen. Dat werd Stormur, een IJslander. Annemarie ging Nederlands studeren en haalde na zes jaar haar bul. Toen was het dus tijd om werk te zoeken, maar wat voor werk? Het leek haar wel leuk om bij een uitgeverij boeken te corrigeren en dus belde ze maar eens naar wat uitgeverijen in de buurt. Een paar dagen later kon ze al aan de slag voor uitgeverij Kluitman. De samenwerking liep zo goed dat Annemarie na verloop van tijd een vaste baan kreeg bij de uitgeverij als redacteur. Op een gegeven moment vroeg de uitgever of ze niet eens zelf een boek wilde schrijven, bijvoorbeeld over paarden. Na een poosje twijfelen besloot ze het maar eens te proberen. Dat werd het boek De eigenwijze pony. Later volgden er meer delen in dezelfde serie, een boek over Pien die graag een pony wil en een serie over Luun een maanmannetje.

Annemarie woont samen met haar vriend Jeroen en hun dochter Nikki in Nieuwe Niedorp in Noord-Holland, aan de rand van de polder.