Annemarie Dragt

Schrijver worden? Dat is Annemarie Dragt nooit van plan geweest. Ze vond schrijven altijd wel leuk, maar het leek haar veel te moeilijk om een heel boek zelf te bedenken. En als ze niet bij een uitgeverij had gewerkt, was het er ook waarschijnlijk nooit van gekomen. Annemarie Dragt is geboren op 28 oktober 1959 in Delft. Ze kon goed leren en kwam daardoor op het gymnasium terecht. Na schooltijd ging ze haast elke dag naar de manege, omdat ze stapelgek was op paarden.

In 1977 haalde ze haar eindexamen en het eerste wat ze deed, was een vakantiebaan nemen om een eigen paard te kopen. Dat werd Stormur, een IJslander. Annemarie ging Nederlands studeren en haalde na zes jaar haar bul. Toen was het dus tijd om werk te zoeken, maar wat voor werk? Het leek haar wel leuk om bij een uitgeverij boeken te corrigeren en dus belde ze maar eens naar wat uitgeverijen in de buurt. Een paar dagen later kon ze al aan de slag voor uitgeverij Kluitman. De samenwerking liep zo goed dat Annemarie na verloop van tijd een vaste baan kreeg bij de uitgeverij als redacteur. Op een gegeven moment vroeg de uitgever of ze niet eens zelf een boek wilde schrijven, bijvoorbeeld over paarden. Na een poosje twijfelen besloot ze het maar eens te proberen. Dat werd het boek De eigenwijze pony. Later volgden er meer delen in dezelfde serie, een boek over Pien die graag een pony wil en een serie over Luun een maanmannetje.

Annemarie woont samen met haar vriend Jeroen en hun dochter Nikki in Nieuwe Niedorp in Noord-Holland, aan de rand van de polder.